Aleš Loprais officieel toegetreden tot Team PETRONAS DE ROOY IVECO

Acht maanden voor de start van de Dakarrally 2016 heeft Iveco, samen met Gerard de Rooy, teamcaptain en winnaar van Le Dakar 2012, bekendgemaakt dat toprijder Aleš Loprais deel zal uitmaken van Team PETRONAS DE ROOY IVECO. De Tsjech zal uitkomen onder de vleugels van INSTAFOREX.
Iveco Powerstar
Aleš Loprais, die in de editie van Dakar 2015 op de vijfde plaats eindigde in het Algemeen Klassement, is een truckcoureur uit Tsjechië en gespecialiseerd in rallyraids. Hij wordt gesteund door een grote schare supporters. Begin juni zal Iveco Bus in het thuisland van Loprais het 120-jarig bestaan vieren van zijn fabriek in Vysoké Mýto. Iveco is één van de belangrijkste werkgevers in de Tsjechische Republiek. Bij deze Iveco-fabriek werken ruim 3.100 medewerkers; ook wordt aanvullende werkgelegenheid geboden aan 1.700 medewerkers van toeleveranciers.

Aleš Loprais zal tijdens de ceremonie aan de pers worden gepresenteerd als officieel lid van het Dakar-team. Zijn aanwezigheid zal de sterke band tussen Iveco en de Tsjechische Republiek benadrukken.
Iveco Powerstar
Aleš Loprais (35) is de neef van Karel Loprais, zesvoudig winnaar van de Paris-Dakarrally in de truckcategorie. Hij zal een laatste generatie Iveco Powerstar besturen, met op de navigatorstoel de ervaren Ferran Marc uit Spanje die al eerder deel uitmaakte van het team. Het derde lid van de equipe zal een professionele monteur van Team De Rooy zijn.

Pierre Lahutte, Iveco Brand President, toonde zich verheugd over het nieuws: “We zijn trots om onze banden nauwer te kunnen aanhalen met de Tsjechische Republiek waar Iveco één van de belangrijkste werkgevers is. De fabriek in Vysoké Mýto is de grootste fabriek van trucks en bussen in Centraal en Oost Europa. De fabriek is ook één van de grootste fabrieken van bussen in Europa. Vanaf nu zal Aleš wereldwijd aan wedstrijden deelnemen in de kleuren van Iveco en van de Tsjechische Republiek. Hij zal daarbij kunnen rekenen op de steun van de ruim 3.100 Iveco-werknemers in Vysoké Mýto.”

Ton van Genugten wordt de derde rijder in het Team Iveco de Rooy. Hij zal in de groene Iveco Trakker van Team De Rooy de snelle assistentie voor Gerard verzorgen.
Iveco Powerstar
Gerard de Rooy: “De komende Dakarrally zullen wij er alles aan doen om de overwinning in de wacht te slepen. Onze voorbereiding zal nog intensiever zijn dan in voorgaande jaren en met de komst van Loprais hebben wij er een ijzersterke coureur bij, die niet alleen snel is maar ook nog eens over veel ervaring beschikt.”

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *