BCU neemt Internationaal Bergingsbedrijf Joh v/d Zand b.v. over


Scania 143
Bergings Combinatie Utrecht (BCU) te Utrecht, het samenwerkingsverband van bergingsbedrijven Collewijn Groep en Modern Berging te Utrecht, maakt de overname bekend van Internationaal Bergingsbedrijf Joh v/d Zand b.v. te Buren. De huidige eigenaar Johan van der Zand van het gelijknamige bedrijf gaat na 35 jaar samen met zijn vrouw Dinie van zijn welverdiende pensioen genieten. BCU breidt met deze overname haar dienstverlening op het gebied van internationale vrachtwagenberging en exclusief special- en classic cartransport in Europa uit.
DAF CF75
Over Joh v/d Zand Internationale berging
“Ruim vijfendertig jaar geleden zijn wij ons bergingsbedrijf gestart met als doel transporteurs en verzekeraars te helpen bij noodgevallen door schade en bij pech. Een gestrande vrachtwagen is een ramp voor de transporteur”, zegt Johan van der Zand. “Het betekent vertraging en kosten. De transportondernemer wil het liefst een zo snel mogelijke berging, noodreparatie of andere hulp, om het voertuig zo snel mogelijk weer inzetbaar te maken. Tevens wil de vervoerder graag op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen m.b.t. zijn schade. De chauffeur staat bij ons centraal.
Volvo FH16 3rd gen
Wij nemen direct na melding contact op en stellen de chauffeur gerust en regelen alles voor zijn voertuig en eventuele persoonlijke zorg. Onze internationale expertise en ons internationale netwerk bieden daartoe de mogelijkheid. In alle landen van Europa heeft ons bedrijf partnerbedrijven waar wij goede werkafspraken mee maken, kosten beheersbaar houden en snel hulp ter plaatse kunnen bieden”.
Volvo FL 3rd gen
BCU en Johan v/d Zand Internationale berging
Johan van der Zand zelf verkeert in goede gezondheid en wil graag na 35 jaar dag en nacht 7 dagen per week verbonden te zijn geweest aan zijn bedrijf een stapje terug doen en het stokje aan de jongere generatie overdragen. Om de dienstverlening te kunnen blijven garanderen is gezocht naar een overname kandidaat die stevig in de schoenen staat en zich op de toekomst richt. BCU is deze kandidaat. De relatie tussen de bedrijven gaat al langer terug. Zo voert BCU al jarenlang meldingen uit in opdracht van Joh v/d Zand. Alle vaste medewerkers van Joh v/d Zand blijven werkzaam in het bedrijf en de dagelijkse leiding komt in handen van Arno de Heus en Jan Kelders. De naam Johan v/d Zand en het merk blijven in stand. Johan van der Zand en zijn vrouw Dinie hebben er alle vertrouwen in dat het bedrijf op dezelfde bezielende wijze zal worden voortgezet en zij zullen in de nabije toekomst zeker nog een moment kiezen om hun dankbaarheid uit te spreken aan de klanten, transporteurs en verzekeraars. Het team van Joh. v.d. Zand is van 11 t/m 16 juni aanwezig op de internationale vakbeurs IFBA te Kassel in Duitsland.
Scania R500
Over BCU
BCU te Utrecht is in 2008 ontstaan uit een samenwerking tussen Collewijn Groep en Modern berging. BCU wordt geleid door Tom van Oort (Modern Berging) en Sjaak Collewijn (Collewijn Groep). Het hoofdkantoor van BCU is gevestigd in Utrecht en heeft een vestiging in Bodegraven. Tevens heeft BCU een meerderheidsbelang in het Haagse bergingsbedrijf Vreugdenhil met een vestiging in Leiden. BCU is een volledig gecertificeerd en geoutilleerd bergingsbedrijf voor personen- en vrachtwagens. Het bergen en vervoeren van gestrande of verongelukte voertuigen is de kerntaak van BCU. Daarnaast versterken de partnerbedrijven elkaar ieder met hun eigen kracht. Modern Berging heeft bijvoorbeeld telekranen in het wagenpark en Collewijn is een belangrijke speler op de autotransport markt. Door de overname van Joh v/d Zand worden nieuwe facetten van internationale vrachtwagenberging en internationaal special en classic car transport aan de dienstverlening van BCU toegevoegd. Van overdekt autotransport tot vrachtwagen berging en pechhulp, BCU en Joh v/d Zand slaan de handen in één. De opdrachtgever gaat profiteren van deze schaalvergroting. Meer efficiency, continuïteit en kostenreductie is het motto.
Renault Premium 2nd gen

MAN TGA

Scania T144

Scania T164

Mercedes-Benz Actros MP4

Volvo F16

Volvo FL6

Volvo F88

Scania T124

Scania 143

One Response

  1. Frank 29 mei 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *