Negen Mercedes-Benz Actros trekkers voor Heemskerk Flowers

Bloemen- en plantenexporteur Heemskerk Flowers uit Rijnsburg nam onlangs negen Mercedes-Benz Actros trekkers in gebruik voor het transport van bloemen en planten. Met de trucks, door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven geleverd in de nieuwe huisstijl van het bedrijf, verwacht Heemskerk Flowers besparingen op brandstof- en onderhoudskosten te realiseren.
Mercedes-Benz Actros MP4
Nationaal en internationaal
Heemskerk Flowers schafte acht Actros 1836 trekkers met SuperStreamSpace-cabine aan en een Actros 1840LS met BigSpace-cabine. Deze laatste wordt ingezet met dubbele bemanning voor transport van bloemen en planten naar Engeland en zal hiermee zo’n 120.000 km per jaar afleggen. De overige trucks worden alleen nationaal ingezet voor het transport van en naar veilingen. Tegelijkertijd met de trekkers nam Heemskerk Flowers negen nieuwe Schmitz opleggers in gebruik die door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven in de nieuwe huisstijl van de exporteur zijn gespoten.

Dealer ondersteunt wagenparkbeheer met FleetBoard
Heemskerk Flowers kiest voor Mercedes-Benz vanwege de aantrekkelijke Total Cost of Ownership en vanwege de sterke relatie met Mercedes-Benz Dealer Bedrijven Roelofarendsveen die al ruim 40 jaren terug gaat. De trucks zijn geleverd inclusief een Reparatie & Onderhoudscontract en telematicasysteem FleetBoard, waarmee de truckdealer zal ondersteunen bij het wagenparkbeheer. Zo zal Mercedes-Benz Dealer Bedrijven de technische conditie van de trucks via FleetBoard monitoren zodat onderhoudsbeurten proactief worden ingepland en ongewenste stilstand wordt voorkomen. Ook wordt het telematicasysteem ingezet om de rijstijl van de chauffeurs en het brandstofverbruik van de trucks de monitoren. Bij aflevering ontvingen de chauffeurs bovendien een uitgebreide afleverinstructie. Aan de hand van de data die de komende maanden uit FleetBoard wordt verzameld zal Mercedes-Benz Dealer Bedrijven na verloop van tijd nogmaals chauffeurstrainingen op maat geven. Hierbij wordt specifiek gecoacht op verbeterpunten die uit de data naar voren komen.
Mercedes-Benz Actros MP4
Heemskerk Flowers
Heemskerk Flowers is in dertig jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste bloemen- en plantenexporteurs van Nederland. Voor het transport van de bloemen en planten beschikt de exporteur over een wagenpark van zo’n dertig trucks en bestelwagens. Inmiddels wordt het familiebedrijf geleid door de tweede generatie.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *