Volvo FMX 420 8×2 Tridem voor J.K. van den Dool B.V.

Multifunctionaliteit en een laag brandstofverbruik waren doorslaggevende factoren voor J.K. van den Dool B.V. om te kiezen voor de Volvo FMX 420 8×2 Tridem. Het bedrijf uit Wassenaar, dat regionaal onder meer toeleverancier is voor hoveniers, heeft daarnaast als specialisatie bodemverbeteraars die afgezet worden door het hele land. De truck werd afgeleverd door Volvo Group Truck Center Rijnsburg.
Volvo FMX 2nd gen
J.K. van den Dool is een familiebedrijf, gevestigd in Wassenaar en opgericht in 1928. Jaco van den Dool is de derde generatie en directeur van het bedrijf dat inmiddels naast sierbestrating, tuinmaterialen en afvalverwerking, bodemverbeteraars tot één van de speerpunten in de bedrijfsvoering heeft gemaakt. “Wij hebben een nieuwe markt ontwikkeld. We leveren in heel Nederland bodemverbeteraars aan overheden. Omdat elke bodem anders is, leveren we aarde in verschillende samenstellingen volgens BRL 9335 protocol 4. Er zijn bijvoorbeeld: supercompost, champost, potgrond, aanvulgrond, bomengrond, bomenzand, teelaarde en tuinaarde. Daarnaast leveren wij speciale mengingen voor specifieke boom- of plantsoorten. Specialisatie zijn grondsoorten als bomenzand en bomengrond. Vroeger was hier minder aandacht voor, maar door te certificeren en samen te werken met diverse kwekers bieden we groeibevorderende en schone producten, afgestemd op de wensen van de klant.”

Multifunctionele Volvo FMX
Voor het transport heeft J.K. van den Dool onlangs een Volvo FMX 420 8×2 in gebruik genomen. “We hebben in dit geval bewust gekozen voor een 8×2 tridem-configuratie met kraanopbouw. In de praktijk kan met deze truck, door de gestuurde voorloop- en naloopas, zeer goed gemanoeuvreerd worden. Bovendien is de aslastverhouding optimaal. De truck is voorzien van een digitaal aslast-indicatiesysteem af fabriek. Voor ons extra belangrijk, omdat we de truck multifunctioneel inzetten en met behulp van een haakarmsysteem diverse mogelijkheden tot onze beschikking hebben, bijvoorbeeld het leveren van sierbestrating. Voor ons is het de tweede Volvo FMX in het wagenpark. De truck wordt zeer gewaardeerd door onze chauffeurs en de service van Volvo Group Truck Center is meer dan uitstekend. Ooit was onze eerste truck een Volvo, dat we nu opnieuw bij het merk zijn uitgekomen heeft te maken met de service en de organisatie die achter de truck staat en uiteraard het product zelf, dat ons perfect past.”
Volvo FMX 2nd gen
Bodemverbeteraars
J.K. van den Dool heeft een eigen grondbank en grondmengmachine en is voortdurend bezig door middel van bemonstering nieuwe bodemverbeteraars samen te stellen. “Het is wetenschappelijk onderbouwd wat we doen. Van iedere kuub grond weten we exact de herkomst. Door onze samenwerking met hoveniers krijgen we bovendien veel groenafval dat we composteren om te kunnen voorzien in onze eigen substraten. We zijn daar eind jaren tachtig al mee begonnen. Het restmateriaal leveren we aan energiecentrales; zij wekken hieruit groene energie op (biomassa). Door afval op te halen beperken we bovendien de ‘lege’ kilometers.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *