Hans Kramer bij Wunderland Kalkar on Wheels 2015

Tekst en foto’s komen van Hans Kramer.
DAF CF serie
Op 30 mei 2015 organiseerde Truckersclubmillingen een truckrun en festival op het terrein van ‘Wunderland Kalkar’ in het gelijknamige plaatsje Kalkar, net over de grens bij Arnhem/Nijmegen.
Leyland Roadtrain
Die betreffende dag ben ik in de ochtend, samen met Wytze van der Zee, vertrokken om richting het festival te gaan. Al rijdend door Duitsland viel het ons op dat er iets te veel mensen ons stonden te begroeten langs de route. Het werd ons al snel duidelijk dat deze vriendelijke mensen er niet voor ons stonden, maar voor de Truckrun. Dus wij hebben de auto tussen de plaatsjes Wissel en Kalkar op een mooi plekje stilgezet om de Truckrun te aanschouwen. Een mooie sliert van Nederlandse en Duitse transportondernemers kwamen luid toeterend voorbij gereden. Hoewel de dreigende bewolkingslaag grote delen van de ochtend schaduw gaven, ging de zon volop schijnen tijdens het voorbijtrekkende transportmaterieel.
Scania 143 Streamline
‘Wunderland Kalkar on Wheels’ 2015 is de 2e editie van dit kleinschalige evenement en persoonlijk denk ik dat het potentie heeft om te groeien, in ieder geval in het aantal edities. Als locatie van het festival is het attractiepark van Hennie van der Most gekozen. Op het Messe-deel van het terrein stonden de trucks zowel buiten als binnen opgesteld, vergezeld door kraampjes en live-muziek. Zoals gezegd was het een mengeling van Duitse en Nederlandse bedrijven en transporteurs die het geheel een kleurrijk tintje gaven. Met een Currywurst als begeleidende snack hebben we al het mooi’s kunnen aanschouwen.
Scania T-serie
Opvallende verschijningen waren toch wel de Leyland Roadtrain van H. de Klein & Zn. Uit Alverna en de T-serie van J. Davis met al zijn opvallende special-paint werk. Als sportieve omlijsting gaf Schoones zijn Daf CF Dakar Truck nog even de sporen op een nabijgelegen weiland.
Scania R620

Mercedes-Benz Actros MP3

DAF MB200

DAF CF Euro 6

MAN TGX 2nd gen

VW Passat

Volvo FH 3rd gen

Volvo F10

DAF 2600

Scania R500

Scania 164

Scania 144

Hanomag-Henschel F221

Scania L110

MAN onbekend/overig

Scania T143

Iveco Stralis

Ginaf X4241-S

Renault Magnum 4th gen

DAF 2600

Scania R730

Volvo FH 4th gen

Borgward B350

Scania R-serie

Scania R500

MAN TGS 1st gen

DAF XF105

DAF XF95

Mercedes-Benz Actros MP4

Iveco Eurocargo

Renault Midlum 2nd gen

Scania R730

MAN TGS 1st gen

MAN TGS 1st gen
Alle foto’s zien die Hans bij Wunderland Kalkar on Wheels 2015 heeft gemaakt? Klik dan hier om naar het foto-album op truckfan.nl te gaan. Van een bepaalde truck weten welk type het is? Dan is een klik op de foto voldoende.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *