MAX-Repair Hellevoetsluis is officieel Erkend Duurzaam

MAX-Repair Hellevoetsluis sinds 1 april 2015 een officieel Erkend Duurzaam schadeherstelbedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam werd 4 juni uitgereikt door John Smith, FOCWA accountmanager, namens IvDM en is het bewijs dat MAX-Repair Hellevoetsluis in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het schadeherstelbedrijf? Op die vraag heeft Ger van Langeveld van MAX-Repair Hellevoetsluis een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld duurzame reparatietechnieken toepassen, om zo onnodige verspilling tegen te gaan. Ook stellen we jaarlijks doelen om energie te besparen.”

Ook als werkgever heeft MAX-Repair zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er extra aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Tevens neemt het bedrijf zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de deelname aan het social-return programma van de gemeente Rotterdam

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het schadeherstelbedrijf ook om het aanbieden van duurzame producten. In onze werkplaats letten wij bij de inkoop en het gebruik van onderdelen en materialen op de milieuzaken. “Wij merken dat er vanuit onze klanten steeds meer vragen en eisen worden gesteld op duurzame aspecten. Zo kunnen we met sneldrogende lakken bijvoorbeeld tijd en energie besparen. Daarnaast kunnen klanten bij ons kiezen uit “Groene Delen”, indien mogelijk. Dit zijn gereviseerde onderdelen waarbij wij dezelfde kwaliteit garanderen als de originele delen.

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche-brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, Vereniging FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is één jaar geldig.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *