Vier Volvo FM 330 6×2 X-low geldwagens voor G4S Nederland

G4S heeft vier nieuwe Volvo FM 330 6×2 X-low geldwagens. Ze behoren tot de grootste eenheden in het omvangrijke wagenpark van het bedrijf dat voor veel banken en retailorganisaties het transport van geld en waardepapieren verzorgt. De trucks werden geleverd door Volvo Group Truck Center.
Volvo FM 4th gen
G4S ontwikkelt innovatieve beveiligings- en veiligheidsconcepten voor vrijwel alle sectoren in Nederland. Van objectbeveiliging tot mobiele surveillance en van veiligheidstrainingen tot cash management solutions is GS4 wereldwijd actief. In Nederland bestaat het wagenpark uit 800 eenheden, waarvan 200 bepantserde voertuigen. Ger Pruis verantwoordelijk voor Nieuwbouw, Fleetmanagement en Development: “Wij houden ons onder andere bezig met professioneel geld- en waardetransport. Dat doen we in Nederland vanuit zes strategische locaties. Onze klanten zijn te vinden in het bankwezen en de retail.”
Volvo FM 4th gen
Oplossingen af fabriek
G4S Nederland stelt hoge eisen aan de voertuigen voor geld- en waardetransport. Veiligheid staat daarbij voorop en de voertuigen zijn dan ook voorzien van de modernste beveiligings- en communicatiemiddelen. “De nu in gebruik genomen Volvo FM trucks zijn de grootste voertuigen die we hebben. De trucks worden gebruikt voor het transport van bankbiljetten en munten. Het GVW is dan ook 27 ton. De keuze voor Volvo is bepaald doordat zij af fabriek een oplossing boden die in principe al onze wensen vervult. Bij een aantal banken moeten we naar binnen, dat betekent dat je een laag chassis nodig hebt en een lage cabine. De opbouw van een dergelijke eenheid vergt acht maanden. “
Volvo FM 4th gen
Makkelijk manoeuvreren
Ger Pruis is zeer te spreken over de techniek en de veiligheid van de Volvo FM. “Volvo I-Shift, die we kunnen bedienen vanaf het dashboard, is een soepel schakelende versnellingsbak, waardoor je uitstekend kunt manoeuvreren. Zeker ook omdat de naloopas stuurbaar is. De cabine is prachtig. Dat is ook wat ik terugkrijg van de bemanning van de trucks. Perfecte stoelen en door de lage motortunnel ideaal voor ons werk.”
Volvo FM 4th gen
Betrouwbaarheid en veiligheid
Voor G4S is Volvo Trucks een nieuwe leverancier. “Wat we gemerkt hebben tijdens het proces is dat de organisatie en de support van hoog niveau zijn. Waarbij moet worden aangetekend dat Volvo veel zaken af fabriek regelt. We zien datzelfde nu terug in de operatie. Stilstand kan in ons vak niet; de operatie moet doorgaan. Betrouwbaarheid en veiligheid gaan bij Volvo hand-in-hand, dat is wat wij zoeken.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *