Twee Volvo FH 500 4×2 Light Concept trekkers voor Anton Raamsman


Volvo FH 4th gen
Vertrouwen in de toekomst en de wil om de CO2 footprint te verlagen, maakten bij Anton Raamsman Transport Haarle B.V. de weg vrij om te investeren in twee Volvo FH 500 4×2 Light Concept trekkers, inclusief twee nieuwe Stas aluminium opleggers voor het vervoer van losgestorte goederen. Samen met Nijwa Groep werden de trucks geconfigureerd en onlangs werden ze geleverd door Volvo Trucks-dealer Nijwa Rijssen.
Volvo FH 4th gen
Anton Raamsman Transport Haarle B.V. heeft twee vestigingen, in Haarle en in Kampen. Het familiebedrijf bestaat ruim 45 jaar en is gespecialiseerd in het vervoer van allerlei bouwmaterialen, zand, grind, losgestorte materialen voor weg- en waterbouw en grondstoffen voor betonfabrieken. Daarnaast heeft Anton Raamsman Transport Haarle B.V. de laatste jaren haar aanbod verbreed en is nu ook actief in geconditioneerde distributie en het vervoer van slachtafval. Het wagenpark omvat 44 trekkende eenheden en 65 getrokken eenheden. De nieuwe Volvo FH 500 trekkers met twee aluminium Stas 60 kuubs-opleggers, geleverd door H.W. van der Peet in Nieuwkoop, worden ingezet voor het vervoer van losgestorte goederen als bijvoorbeeld zout, zand, split, grondstoffen voor betonfabrieken, maar ook sloopafval, ferro, schroot, etc.
Volvo FH 4th gen
Lichtgewicht
Marcel Raamsman: “We hebben de trucks samen met Nijwa geconfigureerd, waarbij we vooral naar onze inzet hebben gekeken en daarop hebben we de configuratie gebaseerd. Zowel trekker als oplegger zijn voorzien van aslastindicatoren. Voor ons is het van belang dat het eigen gewicht van een combinatie laag blijft en toepasbaar is in binnen- en buitenland. Volvo Trucks levert met het Light Concept een trekker die, zonder dat er concessies worden gedaan aan de veiligheid, voor ons werk de perfecte truck is. Daarnaast vinden we het lage brandstofverbruik en de CO2 footprint van groot belang. De trucks, die ook zijn uitgerust met een Airflow-pakket rijden nu twee weken en ze maken het waar. Ze zijn voorzien van Dynafleet en met behulp van de app kunnen we realtime zien hoe het gaat. Ook de chauffeurs maken gebruik van deze app, om zo zelf mee te kunnen kijken wat hun score is. Zo nodig kunnen zij de rijstijl aanpassen om het beste rendement uit de truck te halen. Daar zijn ze dan ook vanaf het begin serieus mee bezig. Als je dan in de eerste week al een 9.9 haalt ten aanzien van je rijgedrag dan weet je dat het goed zit. Ze zijn razend enthousiast en trots op hun voertuig.”
Volvo FH 4th gen
Comfortabel werken
“De chauffeurs in deze tak van het transport zijn echt de hele week van huis. De Volvo FH 500 Globetrotter 4×2 trekkers zijn daarom voorzien van alle gemakken, waaronder een Driver Comfort pakket, Rest & Relax 2-persoons, een Audio Advance pakket, I-ParkCool en een 33-liter koelkast onder het bed. De chauffeurs verdienen het om comfortabel te kunnen werken.”
Volvo FH 4th gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *