MAX-Repair gaat strategische samenwerking aan met Metalak BV

MAX-Repair, het landelijke schadeherstelnetwerk voor trucks en zwaar vervoer, kiest Metalak als partner voor haar schadeherstelactiviteiten voor een periode van 5 jaar. Beide bedrijven gaan een strategische samenwerking aan waarin Metalak paint en non-paint producten levert en waarin de bedrijven gezamenlijk streven naar verder optimalisatie van processen.
Scania 94
Hiervoor werd tijdens de kick-off op vrijdag 26 juni het startschot gegeven. In de samenwerking staat Metalak garant voor alle benodigde services en begeleiding om de bedrijven snel en probleemloos met haar producten te laten werken. Metalak heeft hiervoor speciale procedures ontwikkeld die tijdens de kick-off aan de schadeherstelbedrijven van MAX-Repair werden gepresenteerd.

Binnen de strategische samenwerking profiteren de MAX-Repair vestigingen van de efficiënte lakken van Spies Hecker en een uitgebreide dienstverlening zoals voorraadbeheer en technische ondersteuning gericht op procesoptimalisatie. Door optimalisering van de processen en digitale procedures in combinatie met de korte applicatie- en droogtijden van de Spies Hecker lakken, is MAX-Repair verder in staat de schadelasten voor haar opdrachtgevers te beheersen en zelfs te verminderen. MAX-Repair en Metalak zullen in de toekomst verdere initiatieven hierin ontplooien.

Voorafgaand aan de keuze voor Metalak heeft MAX-Repair sinds het vierde kwartaal van 2014 in totaal zes lakleveranciers beoordeeld. Daarna heeft er een pilot met Metalak bij twee MAX-Repair vestigingen plaatsgevonden. Een technische commissie heeft uiteindelijk bepaald dat Metalak de beste prijs-kwaliteit levert met de beste service. Het partnership behelst een periode van 5 jaar en gaat op 1 juli in, met een uitrol van drie maanden.

MAX-Repair is een internationaal fabrikaatonafhankelijk netwerk voor het herstel van schades aan trucks en zwaar vervoer. Het netwerk bestaat momenteel uit 40 servicewerkplaatsen, inclusief 6 heavy-duty schadeherstelbedrijven en 2 reclamestudio’s voor trucks, bestelauto’s, trailers, personenvervoer en zwaar materieel.

Metalak bestaat 60 jaar en is importeur van Spies Hecker, Sherwin-Williams en Plus Paint laksystemen en is leverancier van een compleet pakket non-paint producten en equipment. Hiermee fungeert het bedrijf als one-stop-shop voor schadeherstel- en carrosseriebouwbedrijven. Metalak beschikt daarbij over een eigen distributienetwerk in de Benelux. Via Metalak Business Support (MBS) biedt het bedrijf ondersteuning op het gebied van management, techniek, marketing en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Metalak is gevestigd in Tiel en telt 75 medewerkers.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *