Scania’s met Palfinger kranen voor Winder Limmen

De passie voor techniek wordt gedeeld door de medewerkers van Winder Limmen BV en Scania. “Ik werk al 41 jaar in het bedrijf en ik werk al even lang samen met de Scania service organisatie,” zegt Joep Winder, wagenparkbeheerder. De goede relatie met Scania Alkmaar en het uiterst zuinige brandstofverbruik van de huidige Scania Euro 6 voertuigen hebben de doorslag gegeven bij de aanschaf van 5 G450 trekkers en bakwagens en 1 R580 zwaartransport trekker. Alle 6 voertuigen zijn rondom luchtgeveerd en uitgerust met diverse RVS kisten. Drie van de zes zijn voorzien van Palfinger kranen.
Scania meerdere
Joep Winder is één van de 6 neven die dit familiebedrijf runt. Winder spreekt met visie over de toekomst. De nieuwe aanschaf is bewust gekozen voor specifieke werkzaamheden in een niche segment. “Wij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar èn beschikbaar.” De (semi)-overheden en nood- en hulpdiensten kan Winder Limmen BV rekenen tot hun brede klantenkring. “Bij ons krijg je nooit het antwoordapparaat.” Winder Limmen BV denkt mee met de klant, geen opdracht is te ingewikkeld, er wordt altijd gezocht tot de juiste oplossing gevonden is.

Recentelijk in gebruik genomen zijn de G450 3-assige bakwagen met kraan achterop, de G450 4-assige bakwagen met zware kraan achter de cabine en de G450 4-assige trekker en zware kraan en schuifschotel, die eveneens ook als bakwagen kan worden ingezet. De modulaire opbouw van de Scania voertuigen geeft de mogelijkheid om de wensen van Winder te vertalen naar op maat gebouwde voertuigen voor de verschillende werkzaamheden. Zo zijn zowel de 3-assige als de 4-assige voertuigen voorzien van een gestuurde naloopas, goed voor maximale wendbaarheid in combinatie met een hoog laadvermogen. Later dit jaar levert Scania nog twee G450 3-assige trekkers en een nieuwe R580 zwaartransport trekker. Deze investering betreft een uitbreiding in de voertuigen die voldoen aan de euro-6 norm binnen het wagenpark van Winder Limmen BV.

Het werk, de klanten en de maatschappij zijn in de loop der jaren veranderd, maar de relatie met Scania is nog steeds gebaseerd op wederzijds begrip, vertelt Winder. Logische stap was daarom om de code 95 training te organiseren samen met Scania Driver Services. “Allemaal op eigen auto’s zodat onze chauffeurs maximaal resultaat halen met de praktijktraining.” De verbetering van brandstofverbruik doordat chauffeurs het voertuig anders hebben leren gebruiken is de reden dat Winder Limmen BV koos voor Scania Driver Services.

Winder Limmen BV is gevestigd in Alkmaar met nevenvestigingen in Den Helder en Hoorn. Het wagenpark bestaat uit 48 voertuigen. Winder Limmen BV is gespecialiseerd in bijzonder transport en mobiele kraanverhuur. Winder Limmen BV beschikt over mobiele telescoopkranen in het segment 30 tons tot en met 200 tons autokraan, mobiele torenkranen met een ‘vlucht’-bereik van 30 tot 50 meter en mobiele autolaadkranen van 17 tonmeter tot en met 105 tonmeter.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *