Van Schijndel neemt drie Mercedes-Benz Actros trekkers in gebruik voor fijnmazige distributie

Van Schijndel TransMission uit Helvoirt nam recentelijk drie Actros 1836 LS trekkers met SuperStreamSpace-cabine in gebruik voor fijnmazige distributie in de Benelux. Twee trucks zijn ter vervanging en één ter uitbreiding van het volledig door Mercedes-Benz geleverde wagenpark. Naast de trucks nam Van Schijndel tevens een Mercedes-Benz Citan Gesloten Bestelwagen voor spoedleveringen en een Mercedes-Benz Sprinter Gesloten Bestelwagen in gebruik.
Mercedes-Benz Actros MP4
Al ruim zestig jaar Mercedes-Benz
De consequente keuze voor Mercedes-Benz, en de goede samenwerking met Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Rüttchen Den Bosch, gaat al jaren terug. Reeds in 1953 nam Van Schijndel de eerste Mercedes-Benz vrachtwagen in gebruik. Het merk is sinds die tijd niet weggeweest uit het wagenpark. Jurgen van Schijndel: “We zijn tevreden over de kwaliteit van de voertuigen en de service van de dealer. Naast de nieuwe trucks hebben we nog 19 bakwagens, 9 trekkers, 20 Sprinters en nu dus ook een Citan van het merk.” De recent in gebruik genomen Actros trekkers zijn uitgerust met Mercedes-Benz Predictive Powertrain Control (PPC). Hiermee anticipeert de Actros op hoogteverschillen in de weg en kiest de ideale instelling van de aandrijflijn. Met name met de Actros die veel van en naar België zal rijden, verwacht Van Schijndel dankzij PPC nog eens aanzienlijke extra brandstofbesparingen te realiseren. Het bedrijf test bovendien Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard waarmee onder andere de rijstijl van de chauffeurs inzichtelijk is en waarmee Rüttchen Den Bosch onderhoud optimaal kan plannen voor maximale uptime van de trucks.
Mercedes-Benz Actros MP4
Van Schijndel TransMission
Met rond de 50 bedrijfswagens en 80 medewerkers staat Van Schijndel TransMission 24 uur per dag garant voor efficiënt transport in de Benelux. Het moderne Brabants familiebedrijf is onderdeel van TransMission, het grootste samenwerkingsverband van zelfstandige transport- en distributiebedrijven in Nederland en België. Door dit samenwerkingsverband heeft elk bedrijf een eigen postcodegebied waarbinnen het de fijnmazige distributie verzorgt. Bij Van Schijndel is dit Noord-Brabant. Distributie naar andere punten in en buiten Nederland wordt overgeladen naar andere transporteurs binnen het netwerk. Zo zijn de producten snel en efficiënt op de plaats van bestemming.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *