Zwarte Cross

Afgelopen weekend waren Marcel Ponne en zijn vriendin Carolien naar de Zwarte cross. Live vanaf het terrein kreeg ik telkens foto’s toegestuurd, aangevuld met onderstaan verhaal van Carolien:

Dit weekend was het weer zover, de Zwarte Cross!

Een weekend vol bier, cross kijken, optredens van diverse artiesten, maar vooral: een weekend vol saamhorigheid. Een festival voor jong en oud, het maakt niet uit wie je bent of hoe je eruit ziet; je mag bij de Zwarte Cross jezelf zijn!

Wij troffen het dit jaar niet, iedereen wilde dit jaar graag heen…
Koppig en eigenwijs als we zijn, kochten we ook dit jaar geen campingkaart vooraf. Voor Marcel is dit eigenlijk ook niet te doen, de Stro oogst zat er weer aan te komen en dan kan hij niet naar de Zwarte Cross.

Om toch heen te kunnen en de sfeer te proeven, kozen we ervoor om op vrijdag heen te gaan.
Busje mee, matras achterin en op naar de Achterhoek!

Wanneer je het terrein op loopt voelt het als thuiskomen. Iedereen is met elkaar, geen groepsvorming of agressieve sfeer, nee, bij de Zwarte Cross ben je gezellig met elkaar!

Als eerst muntjes kopen en op naar de Loco Loco Arena, waar de “zwaar gewichten” nog bezig waren! Machtig, wat een creaties, wat een voertuigen.

Er vliegen kippenveren langs je oren, rook en water, alles komt je tegemoet, hoe groter en gekker hoe mooier.
Na de Zwaargewichtklasse, was de buddyseatklasse. Ook hier zie je de mooiste creaties over de baan gaan. Weer veel kleur, water en maffe thema’s schieten voorbij. Een gele auto die een lading rode rook omhoog spuit, waardoor het publiek een leuk rood kleurtje kreeg, een ME busje met veel rook, een flodder auto,”50 tinten Gries”, je kunt het zo gek niet bedenken of je ziet het voorbij komen.

Voordat de brommerklasse van start ging, kwam eerst Yuri van Gelder zijn kunsten nog even laten zien. Zijn gespierde lijf was te bewonderen, terwijl hij in de ringen hing en allemaal oefeningen deed.

De brommerklasse was ook weer goed vertegenwoordigd, wat een brommers kwamen er voorbij! En ja, ook hier was iedereen verkleed! Dit jaar veel “minions”, buurman en buurman, de kerstman, een koe en een lego poppetje. De brommerklasse met veel gang en veel valpartijen. Voor ons als publiek is dit machtig om te zien.

De cross werd afgesloten door de Superklasse 1e manche. Deze jongens zijn absoluut niet bang! Vol gas over de baan, plat door de bocht en valpartijen. Wie dit gewonnen heeft? Dat was volgens de Loco Loco Arena DJ’s heel simpel: “diegene die als eerste over de finish kwam!”

Toen het terrein over, wat een mensen! Maar wat is het overal toch gezellig. Overal eettentjes, muziek, optredens, kermis, een blagenparadijs voor de kleintjes, aan iedereen is gedacht.
We hebben een heerlijke lapvlees bemachtig bij “The Bayou”, hier was een mega barbecue. Geweldig! En ja! Ook in deze menigte, kom je natuurlijk bekenden tegen! Een aantal Friezen zijn te herkennen aan hun Friese vlag korte broek!

Even een rondje over de markt en op naar het Hoofdpodium, hier trad Miss Montreal op!

Mensen dansen of liggen lekker in het gras. Ook is het dit jaar mogelijk om “oud Hollandsche Spelletjes” te doen.
Wij kiezen ervoor om nog een ronde te lopen, omdat we er maar 1 dag zijn, willen we zoveel mogelijk dingen zien. Maar helaas, een dag is te kort, je kunt lang niet alles zien… We gaan nog in het reuzenrad, zodat we van boven af dit machtige festival kunnen bekijken. En ja, pas dan zie je hoe mega groot het eigenlijk is. Honderden auto’s en tenten, je kijkt je ogen uit.

Je dan nog beter te beseffen, hoe geweldig dit festival is opgezet, overal is aangedacht: spoeltoiletten, Gratis WIFI op het hele terrein en de security is bij de Zwarte Cross omgetoverd tot “Sfeerbeheer”.

Na het reuzenrad door naar de megatent, vol. Propvol. We genieten van een optreden van de BZB. En ook met dit aantal mensen in de megatent, blijft de sfeer gezellig!!

Wij sluiten onze Zwarte Cross dag af bij het hoofdpodium met Anouk. Het begint steeds harder te regenen, maar ook dat maakt niet uit. We dansen, we lachen, hebben plezier met de mensen om ons heen.

Zaterdagochtend werd ik wakker, Marcel nog ver in dromenland. Ik ben voor in de bus gaan zitten en heb genoten van de mensen naast ons die ontwaakten in hun auto. Dubbelgevouwen in hun kofferbak, matrassen over de stoelen, brakke hoofdjes, geweldig! Ondertussen komen de eerste mensen alweer aan om naar de Cross te gaan.


Om 9.30 uur moesten wij er helaas aan geloven… op naar huis.

Zwarte Cross 2015, voor ons, kort, zeer kort, maar krachtig! We hebben extreem genoten!

Je hebt ogen en oren te kort bij de Zwarte Cross…!Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *