Connexxion zet 20 Kia Soul EV in voor vervoer leerlingen speciaal onderwijs

Aanstaande maandag, 24 augustus 2015 overhandigt Kia Motors Nederland om 11:00 uur bij de Mytylschool in Utrecht twintig KIA Soul EV’s aan Connexxion. Connexxion gaat de elektrisch aangedreven Kia Souls in de regio Utrecht inzetten voor het vervoer van leerlingen van het speciaal onderwijs.
KIA Soul EV
Connexxion mag het leerlingenvervoer voor de Gemeente Utrecht verzorgen naar aanleiding van een Europese Aanbesteding. Leerlingenvervoer is een speciale vorm van vervoer van de Gemeente Utrecht voor leerlingen die in Utrecht wonen, echter vanwege een ziekte, handicap of beperking een ondersteuningsbehoefte hebben in het vervoer naar speciaal onderwijs. In totaal gaat Connexxion het vervoer voor 849 leerlingen in de regio verzorgen. De vervoerder gaat dat op duurzame wijze doen met o.a. twintig nieuwe, 100% elektrische Kia Soul EV’s die aanstaande maandag officieel door Connexxion in gebruik worden genomen. De Kia Soul EV, de enige volledig elektrisch aangedreven crossover heeft een indrukwekkend design en vele innovatieve, energiebesparende technieken. Hierdoor kan de Soul EV tot wel 200 kilometer rijden op een enkele lading.

‘Duurzaamheid en veiligheid staan voorop’
“Connexxion heeft het grootste leerlingenvervoercontract in deze regio via een Europese Aanbesteding weten te winnen. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee”, verklaart mevrouw Shirley van den Kolk, regiomanager Taxi van Connexxion. “Elke dag werken onze medewerkers er keihard aan om deze speciale doelgroep veilig en met plezier te vervoeren. Duurzaamheid en veiligheid staan hierbij voorop. Met de Kia Soul EV hebben wij een mooie aanvulling gevonden om dit waar te maken.” De Kia Soul EV is een puur elektrisch aangedreven auto die in het bijzonder geschikt is voor gebruik in de stad dankzij de toonaangevende actieradius, de ruime cabine en de hoge instap. Eigenschappen die hem bij uitstek geschikt maken voor de inzet door Connexxion. Deze duidelijke voordelen ten opzichte van zijn concurrenten heeft dan ook de doorslag gegeven om voor Kia te kiezen.
KIA Soul EV
Stoere en hippe EV
Managing Director Léan Verstoep van Kia Motors Nederland overhandigt aanstaande maandag de auto’s aan Connexxion. “Wij zijn er bijzonder trots op dat Connexxion voor de Kia Soul EV heeft gekozen om deze leerlingen in de regio Utrecht op een duurzame en veilige manier te vervoeren,” verklaart Léan Verstoep. “En het is natuurlijk extra leuk dat zowel de opdrachtgever als de chauffeurs en de kinderen erg enthousiast zijn over de stoere en hippe Kia Soul EV.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *