TRIALS en Bakker Transport uit Heerenveen partners in verkeersveiligheid

Bakker Transport en Warehousing uit Heerenveen gaat op een van hun vrachtauto’s actief reclame maken voor het verkeersveiligheidsprogramma TRIALS.
Gisteren is de reclametrailer van Bakker onthuld en officieel in gebruik genomen om het succesvolle verkeersveiligheidsprogramma nog meer bekendheid te geven. Inmiddels rijden er bij diverse transportbedrijven al 11 vrachtauto’s met TRIALS-reclame door Nederland.

TRIALS is een bewustwordingstraining voor jonge bestuurders van 18 tot 27 jaar en in Fryslân al jaren financieel ondersteunt door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân (ROF).
Door deze ondersteuning kunnen de Friese jonge bestuurders voor slechts enkele tientjes een TRIALS-dag mee maken. Zelf ervaren wat de risico’s zijn als verkeersdeelnemer door te slippen op een afgezet parcours, zonder vrachtautorijbewijs rondrijden in een truck of een noodstop maken op nat en droog wegdek.

Anne Bakker, directeur van Bakker Transport, was direct enthousiast om zijn steun in deze vorm toe te zeggen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor Bakker een speerpunt in hun beleid en dat onderstrepen ze nu door gratis een vrachtauto ter beschikking te stellen voor Trialsreclame. Daarnaast sprak het onderdeel zelf rijden in een vrachtauto hem in het bijzonder aan. Volgens Bakker ervaren jonge bestuurders pas, door zelf anderhalf uur in een vrachtauto te rijden, wat de (on)mogelijkheden van deze omvangrijke verkeersdeelnemers zijn. Onder de ruim 15.000 deelnemers die al een TRIALS-dag hebben meegemaakt, blijkt dat de training tot veel respect en begrip voor het werk van de beroepschauffeur leidt.

In Nederland hebben jonge automobilisten tussen de 18 en 24 jaar vier keer zoveel kans om bij een auto-ongeluk betrokken te raken als automobilisten tussen de 30 en 59 jaar. Vooral mannen behoren tot de grootste brokkenmakers in het verkeer. Uit recent onderzoek bij verzekeraars, periode 2007 – 2013, onder hun verzekerde jonge automobilisten blijkt dat TRIALS-deelnemers gemiddeld ruim 25% minder WA-schades hadden, dan jongeren die nog niet deelnamen aan Trials.

Het Verbond van Verzekeraars is dit landelijke verkeersveiligheidsproject in 2005 gestart in Drenthe en heeft het vervolgens uitgerold over meerdere provincies in Nederland. De doelgroep voor TRIALS zijn jonge bestuurders in de leeftijd tussen de 18 tot 27 jaar die bij voorkeur minimaal een half jaar in bezit zijn van een rijbewijs.

Na een TRIALS-dag te hebben gevolgd geven Univé Verzekeringen en Interpolis Verzekeringen extra korting op de autoverzekering na overlegging van het TRIALS-certificaat.

TRIALS wordt in Fryslân onder andere georganiseerd op het Verkeers Educatie Centrum (VEC) te Drachten. Naast Drachten zijn er nog verschillende andere TRIALS-locaties, verspreid door heel Nederland, zodat je nooit ver hoeft te reizen. Direct inschrijven kan hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *