Tatra Phoenix van Buggyra gepresenteerd in Most

Link to this article in English.
Tatra Phoenix

Twee weken geleden is bij de truckraces op het Autodrom Most in Tsjechië de nieuwe Tatra Phoenix van Buggyra voor het eerst aan het publiek getoond. Buggyra is een team wat zowel aan Le Dakar meedoet, als aan truckraces. Men overweegt te stopen met truckracen om zic volledig op Dakar te richten. De goede prestaties op het thuiscircuit (twee van de vier races werd met een ‘dubbel’ gewonnen, met de beide trucks op plek 1 en 2) zullen die beslissing er niet gemakkelijker op maken.
Tatra Phoenix
Jiri Kasparek, hoofd marketing van Tatra, onthulde de truck. Daarbij verwees hij naar het 30-jarig jubileum van Tatra in Le Dakar, in 1986 reed er voor het eerst een truck van het merk mee in de rally. In 1988, 1994, 1995, 1998, 1999 en 2001 wist het merk zelfs te winnen, iedere keer met Karel Loprais achter het stuur. Om het 30-jarig jubileum luister bij te zetten zal Tatra in 2016 verschillende activiteiten organiseren.
Tatra Phoenix
De Tatra Phoenix waar Buggyra mee gaat deelnemen aan Le Dakar 2016 is gebaseerd op de onlangs geïntroduceerde Euro 6 uitvoering van dit model. De aandrijflijn is echter vervangen door eigen ontwikkelde componenten onder de naam ‘Gyrtech’.
Tatra Phoenix
Naast de Phoenix zal het Buggyra team bij de rallyvan 2015 ook nog de Tatra T815, waar het team al eerder mee deed inzetten. De 815 zal traditiegetrouw weer bestuurd worden door Kolomy. De Phoenix wordt bestuurd door Jaroslav Valtr (tweevoudig kampioen van de Tsjechische Offroad Marathon). Drievoudig Dakar-winnaar Josef Kalina gaat navigeren terwijl nieuwkomer Jiri Stross als monteur in de cabine plaats zal nemen.
Tatra Phoenix
Als voorbereiding op Le Dakar zal het volledige Buggyra team in oktober aan de Rallye du Maroc deelnemen.
Tatra Phoenix

Tatra Phoenix

Tatra T815

Tatra T815

Tatra T815

Tatra T815

Tatra T815
Dit artikel verscheen eerder op rallymaniacs.com.

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *