Iveco Stralis HI-WAY trekkers voor Spaansen

De vloot van Spaansen Transport uit het Noord Hollandse Winkel omvat ruim zestig voertuigen. Kenmerkend zijn de Engelstalige teksten die de cabines sieren. Ook de twee nieuwste trucks van Spaansen kregen zo’n tekst mee. De songteksten ‘I’ll Find my way home’ en ‘Calm after the storm’ sieren de cabines van twee nieuwe Iveco Stralis HI-WAY trekkers die onlangs in gebruik werden genomen.
Iveco Stralis
De teksten op de cabines worden door de Spaansen chauffeurs zelf bedacht en dat maakt dit bedrijf uniek. Bij de keuze voor de nieuwe IVECO trekkers ging de invloed van de chauffeurs nog verder. ‘’Wij hebben de chauffeurs, Marco Munster en Jeroen de Ruijter de keuze gegeven uit drie merken. Wij hadden zelf een shortlist gemaakt uit de verschillende offertes maar uiteindelijk hebben we de keuze aan de chauffeurs gelaten. Zij moeten er immers mee werken en een tevreden chauffeur presteert optimaal’’ Aan het woord is Marcel Spaansen, verantwoordelijk voor het wagenpark van het bedrijf.

Voorloopas
De nieuwe trucks zijn van het type Iveco Stralis HI-WAY AS 440S46 TXP. Dat wil zeggen dat het gaat om 460 pk trekkers met een gestuurde, liftbare voorloopas en de ruime HI-WAY cabine. De cabines zijn voorzien van alle luxe die een chauffeur maar kan wensen. Met een tweede bed, een koelkast, airco en voorzieningen als Actieve Cruise Control zijn dit voertuigen die probleemloos internationaal ingezet zouden kunnen worden. Die ambitie heeft Spaansen niet, maar er wordt wel degelijk met enige regelmaat overnacht in de trucks. ‘’Als het met de uren beter uitkomt dan blijven onze chauffeurs onderweg. Dat komt niet heel vaak voor maar het is nooit uit te sluiten. Deze trucks bieden die mogelijkheid en dat geeft meer flexibiliteit in de planning.’’
Iveco Stralis
HI-SCR
De nieuwe trekkers worden ingezet voor het vervoer van bouwmaterialen in combinatie met kraanopleggers. Daarnaast is één van de twee trekkers voorzien van een hydrauliek installatie die inzet met kipper trailers mogelijk maakt. Marcel Spaansen: ‘’Wij zijn erg benieuwd hoe de trucks het doen in ons werk. De Cursor11 motor met 460 pk levert een mooi hoog koppel bij lage toeren. Met name het HI-SCR systeem spreekt ons erg aan. Euro-6 zonder EGR betekent minder vervuiling van de olie en daardoor langere onderhouds-intervallen. Dat resulteerde in een mooie aanbieding van Iveco dealer Veekro in Zwaagdijk. Alle reparatie en onderhoud voor deze nieuwe trekkers wordt dan ook bij de dealer ondergebracht.’’

One Response

  1. Frank 15 september 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *