Mercedes-Benz Vito is Bestelauto van het jaar 2016

Tijdens het Driving Business Event in Putten is de Mercedes-Benz Vito tot Bestelauto van het Jaar 2016 en de Mercedes-Benz C-Klasse tot Zakenauto van het Jaar 2016 uitgeroepen. Niet eerder in de geschiedenis van deze vakprijzen is het voorgekomen dat één organisatie de prijzen voor zowel de Bestelauto als de Zakenauto van het Jaar tegelijkertijd in ontvangst mocht nemen.
Mercedes-Benz Vito
Mercedes-Benz Vito: Bestelauto van het Jaar 2016
In de totale beoordeling heeft de Vito op vrijwel alle punten een hoge score behaald. Een doorslaggevende waardering is er voor het dealernetwerk van Mercedes-Benz Vans. De jury erkent onder meer de waarden van het nieuwe programma VanPro en het feit dat álle Nederlandse bestelwagendealers van Mercedes-Benz hiervoor gecertificeerd worden. Het programma VanPro is ontwikkeld om bovenop de servicegerichte dienstverlening van de Mercedes-Benz dealer, extra voordelen te bieden aan ondernemers met een Mercedes-Benz bestelwagen. Het Van ProCenter voorziet in een 100% bedrijfsmatige mobiliteit, ruime openingstijden, passend vervangend vervoer en indien gewenst haal- en brengservice.
Mercedes-Benz Vito
Jorus Vos, Managing Director Vans: “Uiteraard moet je de juiste, onderscheidende producten kunnen leveren, maar van cruciaal belang is een kwalitatieve bestelwagenorganisatie als succesfactor voor de klanttevredenheid. Mercedes-Benz investeert significant in de organisatie. Ons doel is pas bereikt wanneer onze klanten deze investeringen opmerken. Deze prijs is daarom een mega-opsteker voor ons als importeur, maar vooral voor ons dealernetwerk.”
Mercedes-Benz Vito
Volgens het juryrapport verraste de Mercedes-Benz Vito verder met zijn compleetheid aan aandrijflijnen: voor-, achter- en vierwielaandrijving. Op de criteria ‘volledigheid van het leveringsgamma’ en ‘uitstraling’ behaalde de Vito de allerhoogste scores van alle ruim 40 verschillende bestelautotypen die aan de verkiezing deelnamen.
Mercedes-Benz Vito
Mercedes-Benz C-Klasse: Zakenauto van het Jaar 2016
Nadat de Mercedes-Benz C-Klasse vorig jaar tot Beste Nieuwkomer werd verkozen, is het meest verkochte model van Mercedes-Benz nu uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2016. De combinatie van een goede prijsstelling, uitstekende rijeigenschappen en een aantrekkelijk design werd door de jury bijzonder gewaardeerd. Als Lease Edition – een uitrustingspakket dat met name voor de zakelijke rijder interessant is – werd de C-Klasse als een complete en aantrekkelijke zakenauto beoordeeld. Vanzelfsprekend was er bijzondere aandacht voor de C 350 e. De plug-in hybrid komt bij zakelijke inzet in aanmerking voor slechts 7% bijtelling en levert daardoor een belangrijke bijdrage aan het succes van de C-Klasse in de zakelijke markt.
Mercedes-Benz Vito
Niet alleen de C-Klasse zelf, ook de kwaliteit van het dealernetwerk heeft zijn bijdrage geleverd aan de totaalscore van de C-Klasse. Casper Haen, Directeur Sales Mercedes-Benz Cars: “Duurzaamheid, betrouwbaarheid en veiligheid zijn aspecten van ons merk die bij de toekenning van deze prijs zijn onderkend. Deze kwaliteiten zitten echter niet alleen in het DNA van onze producten, maar vooral ook in onze organisatie. Er is binnen onze organisatie consequent en doelmatig ingezet op het bewerken van de zakelijke markt en deze inspanningen werpen hun vruchten af. We zijn ontzettend blij met deze waardering en met de titel Zakenauto van het Jaar 2016.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *