De Rooy tevreden met test, resultaat en teamwork

Hoewel Gerard de Rooy op een beter resultaat had gehoopt voor zichzelf, was de captain van Team Petronas Iveco De Rooy een tevreden man aan de finish van de OiLibya Rally. “Het is jammer dat we niet hebben gewonnen, maar vier trucks in de top 5 is zeker niet slecht. We hebben een goede rally gehad, maar we hadden een beetje pech met de banden. Het is goed om te weten wat werkt en wat niet.”
Iveco meerdere
De Rooy deed zijn best om teamgenoot Ales Loprais te helpen terrein te winnen op Martin van den Brink, die aan de laatste etappe begon met 4 minuten marge in het klassement. “Het teambelang gaat voor en Ales had nog kans om te winnen, dus dan ga ik opzij om hem er langs te laten. Het samenspel als team is goed en dat blijkt uit de resultaten.”
Loprais won de etappe maar met slechts één seconde voor Van den Brink. In het eindklassement eindigde de Tsjech als tweede, Federico Villagra als derde, De Rooy als vierde en Ton van Genugten als vijfde.

Van Genugten kon de etappezege al bijna ruiken toen hij met de snelste tijd door CP2 kwam. Maar ook hier prevaleerde het teambelang boven het individuele. “We zijn gestopt om Villagra te helpen een band te wisselen. We zijn bij hem gebleven tot de finish.”

Met minder dan drie maanden te gaan tot de Dakar heeft het team nog aardig wat werk te doen. “Maar de vooruitzichten zijn prima,” verzekerde Gerard de Rooy. “Mijn truck moet opnieuw worden opgebouwd maar de andere zijn klaar. Met de kennis die we deze week hebben vergaard, kunnen we alleen maar meer profiteren.”

Uitslag #5
1. Loprais 03.34.46
2. Van den Brink + 00.01
3. Van Genugten + 05.09
4. De Baar + 05.11
5. De Rooy + 06.77
6. Villagra + 15.82

Eindstand
1. Van den Brink 16.51.42
2. Loprais + 04.04
3. Villagra + 22.06
4. De Rooy + 46.47
5. Van Genugten + 54.11

Dit bericht wordt verzorgd door Rallymaniacs en M-Press Productions.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *