Mudding was machtig mooi


Vandaag werd vlak buiten Zuidwolde de laatste ronde van dit seizoen blubbering georganiseerd. Ik zou al jaren naar zo’n wedstrijd, maar nu kon het dan eindelijk, ook al was het door een lange vergadering vanochtend maar kort. De volgende blubbering waar ik ben, blijf ik langer! Voor de extra beleving was ook het rennerskwartier en de bezoekersparking behoorlijk modderig, dus de bezoekers die per auto kwamen konden zelf ervaren hoe het is om aan zo’n evenement mee te doen. Net als bij de wedstrijden stond er een tractor klaar voor wie het niet redde. Anders dan bij andere blubbering wedstrijden is de mudding ‘indoor’, in een lange tent. Voordeel is dat het ondanks het koude weer toch relatief warm is. Nadeel voor mij persoonlijk is dat foto’s maken wat lastiger is, maar voor publiek zonder camera is het gewoon genieten. Eigenlijk moet je naar zo’n evenement toe gaan om te ervaren hoe het is, je hoort gewoon pijn aan je oren te hebben van het motorgeluid en een paar spetten modder op je kop. Maar voor wie er niet bij was in deze blog een aantal foto’s.

Nog een drietal losse opmerking. Foto’s vanuit het rennerskwartier staan hier. Er was behoorlijk veel publiek! En tot slot: let bij de specials eens op de vele verschillende bouwwijzen. Bij de meeste gemotoriseerde sporten lijkt alles in de ‘vrije klasse’ op elkaar. Iemand ontdekt een bepaald concept en de rest volgt. Bij de mudding heeft iedereen zo zijn eigen ideeën hoe je het best door de drekbak heen komt, wat een heel gevarieerd startveld opleverd. Vind ik leuk!

One Response

  1. Otto 18 oktober 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *