FUSO Canter EcoHybrid voor Petit Forestier

Petit Forestier schafte recentelijk een FUSO Canter EcoHybrid aan. De hybride truck wordt door Makro Groningen gebruikt voor het transport van gekoelde producten naar de binnenstad van Groningen. Dankzij de sterk verminderde emissie van de hybride aandrijflijn, mag Makro ook buiten de venstertijden leveren.
Mitsubishi Fuso Canter
Ontheffing van venstertijden
De FUSO Canter 7C15 EcoHybrid is door Lecapitaine, onderdeel van de Petit Forestier Group, opgebouwd met een koelinstallatie en laadbak. De koelinstallatie is een extra stille uitvoering, om niet alleen zo schoon, maar ook zo geruisloos mogelijk te kunnen leveren in de binnenstad. Wim Miedema van Makro: “Vanwege de venstertijden mochten we grote delen van de dag niet meer de binnenstad in. Volledig elektrische voertuigen kunnen hier ontheffing voor krijgen, maar na een oriëntatie bleek dat vol-elektrisch rijden inclusief een koelinstallatie nog geen optie is. We hebben in overleg met de gemeente gekozen voor de FUSO Canter EcoHybrid, en krijgen vanwege de sterk gereduceerde uitstoot van fijnstof en CO2 toch een ontheffing.”
Mitsubishi Fuso Canter
Ideaal voor stedelijke inzet
De Canter EcoHybrid maakt dankzij de combinatie van de hybride aandrijving en het start/stop-systeem brandstofbesparing en een daarmee samenhangende uitstootvermindering mogelijk tot 23%. Energie die vrijkomt tijdens het remmen wordt opgeslagen in de 2 kWh lithium-ion batterij. Met deze energie assisteert de elektrische motor, met een vermogen van 40 kW/200 Nm, de 3-liter dieselmotor bij het optrekken. In het bijzonder voor stadstransport met veel stops, zorgt deze wisselwerking tussen beide motoren in combinatie met de start/stop-functie voor een aanzienlijk besparingspotentieel. Naast een lage uitstoot, maken ook de compacte afmetingen en een kleine draaicircel (12,2 m) de truck zeer geschikt voor de stad. Zeker omdat het chassis van de hybride Canter, ondanks de compacte afmetingen, een hoge laadcapaciteit heeft.
Mitsubishi Fuso Canter
Petit Forestier
Petit Forestier is Europees marktleider op het gebied van koelverhuur en heeft in Nederland momenteel zo’n 375 verhuurde auto’s, grotendeels via full operational leaseconstructies zoals bij de FUSO Canter bij Makro. De FUSO die wordt ingezet door Makro is de eerste Canter EcoHybrid van Petit Forestier in Nederland.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *