Iveco Eurocargo is Truck of the Year 2016

De nieuwe Eurocargo is de “International Truck of the Year 2016”. Een jury van 25 journalisten van 25 toonaangevende bedrijfsvoertuigenmagazines van over heel Europa kenden de gegeerde award toe aan de nieuwe Iveco Eurocargo. De nieuwe middelzware vrachtwagen van Iveco moest het opnemen tegen sterke concurrenten en kreeg de award omdat hij “de grootste bijdrage leverde tot de efficiëntie van het wegvervoer op basis van criteria als technische innovatie, comfort, veiligheid, souplesse, brandstofverbruik, ecologische voetafdruk en totale gebruikskosten”.
Deze vierde award komt na de titel van “International Truck of the Year 2013” voor de Stralis, “International Van of the Year 2015” voor de Daily, en “International Coach of the Year 2016” voor de Magelys. Hij vormt een belangrijke erkenning voor de sterke focus van Iveco op technologie gericht op duurzaamheid en lagere totale gebruikskosten.
Iveco Eurocargo
Gianenrico Griffini, voorzitter van International Truck of the Year, gaf kort uitleg bij de keuze van de jury: “Iveco heeft een nieuwe middelzware vrachtwagen afgeleverd die ook nu weer de lat hoger legt in een zeer competitief segment waarin de Eurocargo de voorbije 25 jaar het referentiepunt voor de markt is geweest”.

Het resultaat van de stemming werd gisterenavond bekendgemaakt op Solutrans, de tweejaarlijkse vakbeurs in het Franse Lyon voor professionals uit het weg- en stadstransport. Pierre Lahutte, Iveco Brand President, zei bij de overhandiging van de award door dhr. Griffini tijdens het galadiner in de Kamer van Koophandel van Lyon: “We zijn zeer trots op deze erkenning voor onze nieuwe Eurocargo, ‘The Truck the City Likes’, omdat hij de mens en het milieu respecteert. Het is de nieuwste generatie van een voertuig dat met een half miljoen verkochte exemplaren wereldwijd al jaren aan de kop staat van het middelzware segment in Europa. De voorbij 4 jaar hebben we de award in alle categorieën gewonnen, een absoluut record. We zijn de enige vrachtwagen- en busconstructeur die 4 ‘vehicles of the year’ in productie heeft.”
Iveco Eurocargo
Duurzaamheid en energie-efficiëntie staan centraal in de inspanningen van het merk, wat aan de basis ligt van zijn onderzoek naar de verlaging van het brandstofverbruik en de uitstoot van de klassieke dieselmotor, en wat Iveco met de Hi-SCR-technologie een belangrijk voordeel heeft opgeleverd. Die focus heeft ook geleid tot het stimuleren van alternatieve brandstoffen en tot de leiderspositie van Iveco in Europa op het vlak van aardgas.

De nieuwe Eurocargo completeert de evolutie van het Iveco-gamma met belangrijke innovaties op het gebied van motor, veiligheid, comfort, kostenvermindering en ecologische duurzaamheid. Die evolutie wordt gedreven door de waarden van het merk, nl. Technologie, lagere Totale Gebruikskosten, Duurzaamheid en een steeds verder verbeterd Zakelijk Partnerschap met klanten, met als doel “Iveco. Uw partner voor duurzaam transport.”
Iveco Eurocargo
De Eurocargo is de enige Euro VI-conforme middelzware vrachtwagen die aan de uitstootnormen voldoet met één enkel nabehandelingssysteem voor de uitlaatgassen: het Hi-SCR-systeem met passieve DPF. Die oplossing is uniek omdat zij het verbrandingsproces niet verandert maar enkel met verse lucht werkt in plaats van met uitlaatgasrecirculatie. De Tector 5- en Tector 7-motoren van de Eurocargo werden geoptimaliseerd voor de hoogste energie-efficiëntie en de typische werkomstandigheden in de stad, terwijl een nieuwe turbo de vrachtwagen dynamisch laat reageren bij het accelereren en wegrijden, wat een brandstofbesparing oplevert tot 8%.

Voortbouwend op het leiderschap van Iveco op het vlak van aardgas is de nieuwe Eurocargo ook verkrijgbaar in een superecologische Natural Power-versie op CNG (gecomprimeerd aardgas), die een nog hogere ecologische en economische duurzaamheid biedt. De 210 pk sterke Tector-motor met een cilinderinhoud van 6 liter biedt aanzienlijke troeven op het vlak van efficiënte, uitstoot en onderhoud. De Eurocargo Natural Power voldoet nu al aan de Euro VI step C-uitstootnormen (31/12/2016), en mag daardoor in stadszones met beperkte toegang, opnieuw een troef bij ritten met meerdere leveringspunten. De Eurocargo op aardgas is bovendien bijzonder stil, wat hem perfect maakt voor nachtelijke leveringen in de stad.
Iveco Eurocargo
De Eurocargo is ideaal voor de stad: milieuvriendelijk, stil, brandstofefficiënt, manoeuvreerbaar en comfortabel (een “kantoor op wielen”), en gecombineerd met lage totale gebruikskosten, de ideale partner voor duurzaam transport. De slogan “The Truck the City Likes” typeert de Eurocargo perfect.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *