Renault Master 4×4 voor Mammoet Rallysport


Renault Master
De eerste kennismaking met de nieuwe Renault Trucks Master 4×4 was tijdens de afgelopen BedrijfsautoRAI in Amsterdam. De officiële aflevering van de Renault Trucks Master 4×4 is begin november geweest. Het Mammoet Rallysport Dakar team kan met deze uitvoering, omgebouwd door Oberaigner, zowel off-road rijden als tegelijkertijd meerdere personen vervoeren door de dubbele cabine van Snoeks Automotive. Afgelopen weekend is het voltallige Mammoet Rallysport Dakar team gepresenteerd aan het publiek in Harskamp, de thuishaven van rallyrijder Martin van den Brink.
Renault Master
Het standaardchassis van de Renault Trucks Master 165.45 Gesloten Bestel L3H2 met achterwiel aangedreven dubbellucht is speciaal voor het Mammoet Rallysport Dakar team omgebouwd naar een 4×4 uitvoering. Oberaigner heeft jarenlange ervaring in de ontwikkeling van aandrijfsystemen wat doorslaggevend was voor de keuze. Oberaigner heeft een krachtig 4×4 concept ontwikkeld voor de Renault Master. Het systeem is beschikbaar voor verschillende Renault modellen die handgeschakeld zijn en achterwielaandrijving hebben.
Renault Master
“De complete 4×4 uitrusting weegt slechts 150 kg waardoor het voertuig niet veel zwaarder wordt. Voor wordt het voertuig verhoogd met 65 mm en achter met 45 mm hierdoor heeft het een gunstige bodemvrijheid. De Master beschikt over een groot laadvermogen en uitstekende rijeigenschappen. De 4×4 functie kan worden ingeschakeld wanneer dit nodig is. Bij een gladde of modderige ondergrond bijvoorbeeld. Bovendien blijft door gebruikt van ESP en ABS de controle van de voertuigdynamiek gehandhaafd tijdens normaal gebruik,” verklaart Erik Lenssen, Product Manager bij Renault Trucks Nederland.
Renault Master

Renault Master

Renault Master

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *