Triangel, de truck uit Denemarken

Triangel logo
Wat veel mensen niet weten is dat er in Denemarken vroeger ook een truckfabriek was, Triangel. Er zijn niet veel exemplaren overgebleven, deze uit de collectie van het particuliere hulpverleningsbedrijf Falck is de enige die ik ooit gezien heb. Deze stond op de grootste brandweerbeurs ter wereld, Interschutz. Deze Triangel is in 1930 gebouwd, weegt 3740 kg en heeft 70 pk. Triangel was in Odense gevestigd en bouwde tussen 1918 en 1959 trucks, bussen en treinen. In Denemarken kon je ze tot halverwege de jaren ’60 nog regelmatig zien, maar bij mijn weten zijn ze amper geëxporteerd.
Triangel logoTriangel onbekend/overigTriangel onbekend/overigTriangel onbekend/overigTriangel onbekend/overig

One Response

  1. Jan Clevering 21 november 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *