6 nieuwe DAF XF trekkers voor J.W.J. Rumping

Afgelopen week droeg Piet Dubbeld namens Truckland Noord-Holland zes DAF XF 460 SSC 4×2 Euro 6 trekkers over aan Transportbedrijf J.W.J. Rumping en Zonen in Beverwijk. Naast directeur Jaap Rumping waren zoons Jaap en Niels, als vertegenwoordigers van de vierde generatie van het familiebedrijf, bij de overdacht aanwezig. Een deel van de nieuwe DAF’s geldt als vervanging, het andere deel is uitbreiding op de vloot met circa zestig trekkende eenheden van meerdere merken.
DAF XF Euro 6
Al meer dan tien jaar geldt DAF daarbij als het hoofdtruckmerk. “Wij kiezen voor de DAF XF vanwege de goede ervaringen uit het verleden. Daarbij hebben wij met de nieuwe Euro 6 al vroegtijdig een jaar mogen testen en daarbij bleek het brandstofverbruik zeer gunstig. DAF heeft ook nog eens de grootste cabine op de markt, zeker bij de Super Space Cab en omdat wij vanwege de snelheid al vele jaren dubbel bemand (waaronder de nodige echtparen – red.) rijden geldt dat zeker als een plus. Deze nieuwe voertuigen zetten wij in voor het vervoer van full loads, staalproducten en stukgoed op onze dagelijkse internationale lijndiensten in de Benelux, Duitsland en naar Zuid-West Europa (Frankrijk, Spanje en Italië) met GPS volgsystemen. Dit is voor ons wel de eerste serie DAF’s met een automaat. Voorheen kochten wij er af en toe wel eens eentje, maar nu zijn ze allemaal voorzien van een AS Tronic. Iets dat ook te maken heeft met het veiligheidspakket met: Adaptive Cruise Control. Predictive Cruise Control, de Eco Mode en Lane Departure. Zaken die het best en zuinigst werken met de automaat. Verder zijn de cabines uitgerust met: standairco, de meest comfortabele stoelen voor chauffeur en bijrijder, het bekende brede DAF-bed,1.500 liter brandstoftanks, een alarminstallatie en een dubbel camerasysteem voor truck en oplegger. Ook deze nieuwe trucks onderhouden wij in principe zelf, maar mocht zich onderweg onverhoopt iets voordoen kun je bij DAF altijd terugvallen op het 24 uurs ITS Servicenetwerk in heel Europa. Dat komt gelukkig zelden voor, maar het is een geruststellende gedachte. Een andere belangrijke reden om voor DAF te kiezen is de goede relatie met de werkplaats en de commerciële afdeling van Truckland”, licht Jaap Rumping bij de ingebruikname van deze eerste Euro 6 DAF’s toe.

Meerdere van deze nieuwe trekkers zijn uitgerust met een PTO, om nu of in de toekomst ook ingezet te kunnen worden in het bulk/silovervoer. Dit is een van de andere activiteiten van het internationaal opererende transportbedrijf, dat over een eigen vloot open-, gesloten-, diverse bulk/silo-, enkele ADR tank- en Tautlineropleggers beschikt. Vanuit het ontstaan in 1928 kende naamgever J.W.J. Rumping en de latere familieleden van het transportbedrijf een gestage groei. Het hechte familiebedrijf biedt momenteel werk aan meer dan 100 mensen. Sinds het begin van de negentiger jaren beschikt Rumping over een ISO-norm 9001 certificering en VCA. Aansluitend op de diversiteit aan transportactiviteiten exploiteert men ook onroerend goed. De Rumping Groep heeft inmiddels 15.000 vierkante meter aan bedrijfsruimten (opslag, overslag en kantoren) in Beverwijk met aansluitingen op de A9.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *