Acht verse Scania’s voor Dijco Transport

Dijco Internationaal Transport kocht recent acht nieuwe Scania trekkers. Hoewel zeer goed bekend met het merk, is het bedrijf opnieuw prettig verrast over het extreem lage brandstofverbruik van met name de beproefde zescilinder Euro 6 410pk SCR-only motor.
Scania R450
De order van acht nieuwe voertuigen is een vervolg op vijf eerder geleverde Euro 6 G440 trekkers. Dijco ging nu voor vijf nieuwe G410 Highline en drie R450 Highline 6×2/4 trekkers met een gestuurde optrekbare voorloopas die ook als LZV gekeurd zijn. De voertuigen zijn verder af fabriek gespoten en voorzien van 4 originele verstralers in de zonneklep. Naast een Scania Retarder kregen alle voertuigen een lang chassis en een acht tons vooras.

Over de configuratie is goed nagedacht. “Wij hebben bewust voor een G-cabine gekozen omdat we er voornamelijk binnenlandse ritten mee uitvoeren en we dan een optimale verhouding hebben tussen instapgemak en uitstraling. De 450 pk trekkers zetten we ook internationaal in. Vandaar dat we voor de R-cabine hebben gekozen heb. Wij willen dat de planning zonder beperkingen een voertuig kan beladen en inplannen,” vertelt Egbert van Alphen van Dijco/Greenery. “Daarom zijn onze trailers uitgerust met het Tridec dubbel X-stuursysteem op de eerste en de laatste as. Door de langere trailerasconfiguratie, het lange chassis en de zwaardere vooras, blijven wij onder alle omstandigheden met slechts vijf assen binnen de aslastbeperkingen. Dit scheelt slijtage aan onze voertuigen en minder schade aan het wegdek.”

De nieuwe voertuigen zijn ook standaard uitgerust met Scania Fleet Management; Dijco hoefde alleen de Scania Communicator te activeren. Van Alphen: “Vooral bij de 410 pk motoren ben ik prettig verrast door het verbazend gunstige brandstofverbruik. De G410’s rijden bij ons met twee chauffeurs 22 uur per dag zo’n 4.000 kilometer per week. Toch is het brandstofverbruik niet hoger dan 25 liter per 100 km! Met de R450’s rijden we overdag als LZV’s met 57,5 ton tussen de locaties van The Greenery en verschillende grote retail DC’s heen en weer en ’s nachts vervoeren ze als normale trekker/trailer containers met fruit uit de haven naar The Greenery. Maar ook die trucks rijden een halve liter op de 100 kilometer beter dan een vergelijkbare 460-tiger van een ander merk.” Inmiddels hebben de chauffeurs de bij de nieuwe trucks behorende gratis Scania Driver Training afgerond. Deze telde ook mee voor code 95.

Dijco Internationaal Transportbedrijf verzorgt alle logistieke activiteiten voor The Greenery. Daarnaast heeft de organisatie uiteenlopende opdrachtgevers in de transportsector. Het heeft een modern wagenpark van 60 eigen trekkers en vervoert dagelijks AGF-producten in Nederland en van en naar Duitsland, Frankrijk, Engeland en de nieuwe EU-landen. Dijco heeft een lange relatie met Scania en kocht over de jaren al meer dan 230 voertuigen van dit merk.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *