Arocs met afstandsbesturing voor Vissers-Ploegmakers

Aannemingsbedrijf Vissers-Ploegmakers uit Erp nam de eerste Mercedes-Benz Arocs 2551 LS VLA met afstandsbesturing in Nederland in gebruik. De truck wordt onder andere gebruikt voor het leggen van rijplaten, wat dankzij de afstandsbesturing veel efficiënter gaat. Het bedrijf is zeer te spreken over de prestaties van de Arocs.
Mercedes-Benz Arocs

Arocs multi-inzetbaar

Met de draadloze afstandsbesturing kan de chauffeur de Arocs op afstand starten, stoppen, voor- en achteruit laten rijden en sturen. Het systeem dat hiervoor is gebruikt is door Mercedes-Benz goedgekeurd en uitvoerig getest. Extra sensoren aan de voorzijde van het voertuig helpen onveilige situaties te voorkomen. De Arocs is tevens uitgerust met een hydrauliekinstallatie voor kippers, omdat de Arocs naast rijplaten ook regelmatig zand transporteert. De truck beschikt over een verzwaarde 8-tons vooras, koelkast en standkachel. Vissers-Ploegmakers bezit een wagenpark van vier trucks en 25 bestelwagens. Het merendeel van de bestelwagens en alle trucks zijn geleverd door Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Rüttchen Veghel. Stijn Ploegmakers over de keuze voor Mercedes-Benz: “Dat is ten eerste omdat we al jaren heel fijn zakendoen met Leo van Zeeland en Rico van de Laar van Rüttchen. De relatie met Rüttchen gaat al zo’n 25 jaar terug. Toen mijn vader het bedrijf oprichtte was zijn eerste truck een Mercedes-Benz en dat is altijd zo gebleven. We hebben in al die tijd eigenlijk nooit problemen met de trucks gehad. We reden voorheen altijd met 375 kW (510 pk) Actros V8 trucks. Dat is nu geen optie meer vanwege de switch naar lijnmotoren, maar we wilden aan pk’s niet inleveren. De keuze viel vanwege de robuustheid van het voertuig op deze Arocs, waarmee we op bouwterreinen uitstekend uit de voeten kunnen. De chauffeur is zeer te spreken over de prestaties van het voertuig.”
Mercedes-Benz Arocs

Vissers-Ploegmakers

Vissers-Ploegmakers is een volledig zelfstandig aannemingsbedrijf, in 1988 opgericht in het Brabantse Erp. Eerst was het alleen actief in het grondverzet, maar al snel groeide het uit tot een multidisciplinair bedrijf dat als hoofdaannemer in de grond-, wegen- en waterbouw, projecten uitvoert voor het bedrijfsleven en de overheid.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *