Nissan Prairie 4×4

De Nissan Prairie 4×4 is mooi van lelijkheid. Eén van de eerste 1:87 personenwagenminiaturen van mijn (bescheiden) collectie was een Prairie, maar in het echt zie je ze helaas zelden. De laatste die ik tot nu toe heb gezien was op de parkeerplaats bij de Tesco van Kopřivnice, de Tsjechische stad waar de Tatra fabrieken staan. Toen ik er foto’s van wilde maken kwam net de eigenaar naar buiten, met vier flesjes bier. Hij had hele verhalen over de auto, op de tweede foto denkt hij dat hij tegen mij aan het praten is…

De Nissan Prairie kwam in 1981 in Japan op de markt, een jaar later was hij ook in Europa te koop. Deze eerste generatie was tot 1988 te koop. In de USA heette hij ‘Stanza Wagon’ in Canada de Multi. De achterdeuren zijn schuifdeuren! Na drie generaties is de Prairie in 2004 vervangen door de Nissan Lafesta.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *