Mammoet en Riwald samen (met een torpedo) naar Dakar


Renault K-serie
Vanmiddag zijn Riwald Dakar Team en Mammoet Rallysport een samenwerkingsverband aangegaan voor de Dakar Rally 2017. Na het desastreuze einde van de Tatra in de Dakar 2016 heeft Riwald-frontman Gert Huzink vandaag bekend gemaakt ook met een Renault te gaan deelnemen aan de zwaarste rally ter wereld in januari 2017. Zowel Riwald Dakar Team als Mammoet Rallysport behouden hun eigen identiteit en naam maar op alle andere vlakken gaan de teams volledig samenwerken. Afgelopen jaar werkten de teams ook al samen, zo was de motor van de Tatra Phoenix door MKR geprepareerd. Er worden momenteel twee frontstuurtrucks en een torpedo (Sherpa) gebouwd door het Tsjechische bedrijf van Mario Kress.
Tatra Phoenix

Edit: er komen flink wat reacties binnen van mensen die menen dat Renault geen torpedo trucks bouwt. Dat is echter een onjuiste aanname, de Renault Sherpa is al ruim 10 jaar in productie. Er zijn alleen niet zo veel foto’s van, in Frankrijk is het in de meeste gevallen illegaal legervoertuigen te fotograferen, vandaar. Op wikipedia staan wel wat foto’s:
Renault Sherpa

Renault Sherpa

One Response

  1. Joost 6 februari 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *