Topomzet voor FERCAM

De mondiaal opererende transportmaatschappij en logistieke leverancier FERCAM met zetel in Bozen (Italië) heeft het boekjaar 2015 fantastisch afgesloten met een omzetgroei van 12,5%. De 130 afdelingshoofden en vestigingsdirecteuren van de 72 binnen- en buitenlandse vestigingen hebben in het afgelopen weekend tijdens de jaarlijkse Management Convention in Bozen het tot nu toe succesvolste jaar van het familiebedrijf geanalyseerd. 2015 heeft met een totale omzet van bijna 600 miljoen euro alle records in de geschiedenis van het bedrijf gebroken.
MAN TGX 2nd gen
De ontwikkeling in detail
Het historisch gezien oudste en grootste onderdeel FERCAM TRANSPORT, waartoe de onderdelen FTL ROAD, FTL FRESH, INTERMODAL, DOMESTIC, LTL en FERCAM MED behoren, heeft zijn omzet zien stijgen met ongeveer 11%.
“Ook afgelopen jaar was de concurrentie in de transportsector groot. Onze belangrijkste drijfveren zijn kwaliteit en efficiëntie. Dankzij onze positieve transportontwikkelingen konden we ook in 2015 aanzienlijk investeren in de doorlopende omzetting van onze voertuigen op de motortechniek uit de Euro-6-norm en in nog meer elektronische rij- en controlehulpmiddelen; milieuvriendelijke transporten en veiligheid vormen een belangrijk onderdeel van ons op duurzaamheid gerichte bedrijfsbeleid”, aldus de verantwoordelijke voor FERCAM Transport, Hannes Baumgartner.
De FERCAM-landorganisaties in Oostenrijk, Duitsland, Polen en Slowakije hebben in het afgelopen jaar zeer interessante connecties opgebouwd in heel Europa. Veel klanten waren vooral goed te spreken over de zogenaamde “Land bridge”, een Euro-Aziatische treinverbinding die FERCAM heeft opgezet tussen Duisburg, Hamburg en Warschau en Suzhou, in China: met een reistijd van 15-17 dagen een tijdbesparend alternatief voor het zeevervoer en een voordelig alternatief voor luchtvervoer van zowel deelladingen als complete vrachten.
“Onze land-zeeverbindingen vormen een andere zeer succesvolle verbinding in het Middellandse Zeegebied waarmee we bijvoorbeeld de appels uit Zuid-Tirol in een koelwagenkonvooi naar Libië vervoeren”, vertelt Hannes Baumgartner.
Mercedes-Benz Actros MP3
FERCAM LOGISTICS heeft zijn omzet met bijna 14% verhoogd en is hiermee met het onderdeel FERCAM LOGISTICS&DISTRIBUTION verantwoordelijk voor circa 41% van de omzet van het bedrijf. Het op een na sterkste onderdeel van FERCAM profiteert vooral van de positieve conjunctuurontwikkelingen in Europa, van een steeds dichter wordend netwerk van vestigingen met krachtige partners ter plekke en van de in het afgelopen jaar geopende moderne logistiek- en distributiehallen in Piacenza, San Giuliano Milanese en Ancona.
“Wij ziens onszelf steeds meer als logistieke adviseur en onze kracht ligt in de op maat gesneden oplossingen waarmee we onze klanten overtuigen van de voordelen van een efficiënt Supply Chain Management. Het outsourcen van complexe logistieke taken heeft in Italië en het gehele Middellandse Zeegebied nog een groot groeipotentiaal. Voor de komende jaren gaan wij bovendien uit van een grote groei, die vooral te danken is aan de doorlopende uitbreiding van e-commerce”, is de overtuiging van de verantwoordelijke voor Logistics & Distribution, Marcello Corazzola.

De procentueel grootste omzetstijging (+30%) werd behaald door de jongste telg, FERCAM AIR&OCEAN. Deze wist bijna 8% van de gehele omzet te genereren. Het team van FERCAM heeft tussen Europa en voornamelijk China en het gehele Aziatische gebied ongeveer 3.000 zendingen meer afgehandeld dan in het jaar daarvoor, maar de stijging gold ook voor Israël, de VS, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Dankzij de positieve ontwikkelingen in het bedrijf is FERCAM vorig jaar FMC-gecertificeerd (Federal Maritime Commission), waardoor het mogelijk werd direct te onderhandelen met de scheepvaartmaatschappijen, vrachtdocumentatie direct te verzenden en zelfstandig de HBL (House Bill of Loading) op te stellen. Hierdoor is de gehele transportafwikkeling versneld. Deze certificering geldt voor alle Europese landorganisaties van FERCAM.
DAF XF Euro 6
Het onderdeel Verhuizingen, Beurslogistiek en Kunsttransporten, dat onder het merk GONDRAND wordt aangeboden, heeft de omzetdoelstelling net niet gehaald. Desondanks gaat de directeur Thomas Baumgartner ervan uit dat er in het komende jaar een aanzienlijke omzetgroei kan worden gerealiseerd.

Strategie voor succes
In het kader van de Management Convention werd ook het strategisch plan “FERCAM 2020” voorgesteld, dat vorig jaar door de bedrijfsleiding is opgesteld. Volgens dit plan is de omzetdoelstelling voor de komende jaren gericht op een miljard euro. In het afgelopen jaar zijn er 146 nieuwe, deels hooggekwalificeerde arbeidsplaatsen bij gekomen.

“Een familiebedrijf met een langetermijnvisie moet generatieoverstijgend denken. Met “FERCAM 2020” streven we niet alleen simpelweg naar een organisatorische groei, maar ook naar een nieuwe fase in de bedrijfsontwikkeling en de overdracht van het bedrijf aan de volgende generatie.
De positieve resultaten van het afgelopen jaar zorgen dat wij met veel plezier en enthousiasme aan het nieuwe boekjaar beginnen en de toekomst vol vertrouwen tegemoet zien,” meent FERCAM-directeur Dr. Thomas Baumgartner ter afsluiting.
MAN TGX 2nd gen
FERCAM AG
FERCAM AG uit Zuid-Tirol, met zetel in Bozen, behoort met zijn circa 2.850 eigen ladingseenheden, 900.000 m² opslagruimte in 32 logistieke centra tot de toonaangevende transportmaatschappijen en logistieke bedrijven in Italië. Tot de diensten van het bedrijf behoren internationale transporten met volledige ladingen via de weg en het spoor, evenals wereldwijde zee- en luchtvrachttransporten, nationaal stukgoedverkeer en talrijke logistieke diensten.
FERCAM heeft 48 vestigingen in Italië en nog 21 verdeeld over Europa. Naast de dochteronderneming in het Turkse Istanbul heeft FERCAM nog twee dochterondernemingen in Noord-Afrika, te weten in Marokko en Tunesië. In samenwerking met krachtige partners in meerdere landen biedt FERCAM internationaal betrouwbare transportdiensten en logistieke dienstverlening aan. Op dit moment heeft het bedrijf 1.690 werknemers. In 2015 heeft het een omzet behaald van circa 600 miljoen euro.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *