De Peterbilt jettruck van Indian Pete


Een bekende truck op vele evenementen was de Peterbilt 359 met straalmotor van ‘Indian Pete‘, oftewel Peter Verheijen uit Breda. Zowel de truck als Pete zelf zijn zeer opvallend uitgedost. De truck, met 550 pk sterke Caterpillar motor, is gebouwd in 1987 en was uit Canada geïmporteerd. De blikvanger was de Phantom F4 staalmotor met 12.000 pk. Vooral de naverbrander is natuurlijk erg spectaculair. Het kost wel wat, hij slikt 400 liter kerosine in 5 minuten.

Zaterdagmorgen 26 juni 2010 om 04.30 ging de Jet truck in vlammen op, terwijl hij zoals zo vaak voor de flat van Pete geparkeerd stond. Een idioot heeft de truck in de brand gestoken waarmee 12 jaar werk en liefde in één klap verloren ging.. Gelukkig heeft Pete weer een nieuwe jettruck nu een Kenworth.

De foto’s in deze blog heb ik op het oldtimerfestival in Hoornsterzwaag van 1 mei 2008 genomen. De trailer is een als woonwagen ingerichte Netam-Fruehauf VPR-12-24 gekoppeld aan een Welgro dolly. De truck was al extra lang voor er lzv’s waren: hij staat als kermisvoertuig op kenteken.


Tot slot nog even de huidige Kenworth W900.

2 Comments

  1. Jack Buijs 28 januari 2024 Reply
    • Alex Miedema 28 januari 2024 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *