#591 Mercedes-Benz LP1113


Eén van de interessantste items bij de februariveiling 2016 van Ritchie in Moerdijk vond ik deze Mercedes-Benz LP1113 brandweerwagen uit 1975. De opbouw is typisch Frans, waar de truck dan ook vandaan komt. Vrij zeldzaam dus, die Franse brandweerkorpsen kozen en kiezen toch vaak nationalistisch voor hun eigen merken. De truck had slechts 8.550 kilometer op de teller, maar dat kan ook betekenen dat hij een keer klokje rond is gegaan, volgens mij gingen deze tellers maar tot 99.999. De LP is 7 meter lang, 3 meter hoog, 2,5 meter breed en staat op 10×22.5 Michelin banden. Voor €2.750 heeft de nieuwe eigenaar hier volgens mij een koopje aan gehad, ondanks dat de body niet meer in nieuwstaat is.

Avesnes-les-Aubert, waar deze brandweerwagen gestationeerd was, is en dorpje niet ver onder de Belgische grens. Er wonen een kleine 4.000 mensen. Bezienswaardigheden in het stadje zijn de kerk, de kapel, het raadhuis uit 1901 en een oude brouwerij. De in 2014 overleden oncoloog André Gernez is de bekendste persoon die Avesnes voort heeft gebracht.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *