Gezocht: oude Fryske truckfoto’s


DAF 2800
Zoals jullie wellicht wel weten ben ik bezig met een boek over Frysk transport, die uitgegeven zal worden bij uitgeverij Penn uit Leeuwarden. Voor dat boek zoek ik nog oude foto’s. Heb jij nog oude foto’s van trucks van Friese bedrijven liggen, en wil je die foto’s in het boek gepubliceerd zien? Dan kun je die mailen naar aamiedema@gmail.com, of bij grotere aantallen via wetransfer of andere methoden. Als je een foto stuurt wil dat niet automatisch zeggen dat deze in het boek gepubliceerd worden overigens, er is natuurlijk maar een beperkte ruimte. Bij succes is er natuurlijk wel kans op een vervolg op dat boek.
Scania L111
Waar moeten de foto’s aan voldoen?
*U moet zelf het copyright hebben. Dat wil zeggen, zelf de foto gemaakt, of u bent de erfgenaam van de fotograaf, indien deze is overleden. Of de foto is in uw opdracht gemaakt en de fotograaf heeft het copyright aan u overgedragen.
*Zo hoog mogelijke resolutie (en kwaliteit in het algemeen).
*Vooral foto’s uit de periode 1945-2000 zijn erg welkom. Daarvoor en daarna is ook welkom, maar de focus van het boek ligt op de na-oorlogse periode. Zelf begon ik in 1997 met foto’s maken, dus van daarna heb ik ook zelf veel materiaal.
*Liever nog niet op internet gepubliceerd. Het is natuurlijk leuk om zo veel mogelijk nog niet eerder gepubliceerde foto’s in het boek op te kunnen nemen.
*Het moet wel echt Frysk transport zijn. Niet per sé een vrachtwagen, wel per sé Frysk.
*Vertel ook even iets over wat op de foto staat. Een verhaal maakt een foto vaak wel honderd keer zo mooi.
Volvo F7
Een boek uitgeven is niet gratis, daarom zoek ik ook nog adverteerders. Wilt u uw bedrijf promoten via een prachtig boek? neem dan contact op met George Sietsma voor de zeer diverse mogelijkheden. Enkele mogelijkheden zijn een hoofdstuk over uw bedrijf of bijvoorbeeld een aantal exemplaren met een eigen stofomslog. George is te bereiken via 06-19131984 of g.sietsma@uitgeverijpenn.nl
Mercedes-Benz LP

Pegaso onbekend/overig

Ford Cargo

Tatra T815

MAN F7/F8/F9

Renault Manager

Iveco Turbo frontstuur

Bedford TK

Ginaf F490

Mack RW (Superliner)

Terberg F2000
De foto’s in deze blog zijn overigens alleen ter illustratie.
Steyr 32S32

One Response

  1. evert van der ploeg 19 november 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *