125e MAN voor Gé Simons


MAN TGX 2nd gen
Gé Simons uit Hilvarenbeek is een familiebedrijf dat al ruim een halve eeuw actief is. In 2009 heeft MAN zijn intrede gedaan in het wagenpark van Gé Simons. Onlangs werd nummer 125 overhandigd. Algemeen directeur Frank Simons heeft de TCO van zijn truckvloot de afgelopen jaren flink zien verbeteren.
MAN TGX 2nd gen
Gé Simons is in korte tijd een grote klant van MAN geworden. De redenen zijn eenvoudig. In een zoektocht naar een truck die het laagste eigen gewicht en de beste kilometerkostprijs kan bieden, kwam Gé Simons uit bij MAN. De eerste demo’s die in 2009 de weg op kwamen, bleken de belofte waar te maken. Redenen voor Gé Simons om meer trucks van MAN te bestellen. ”We hebben gekozen voor de MAN TGX 18.400 met de brede en ruime XLX-cabine. MAN levert deze trekker met een 7,5 tons vooras, die vanwege gewichtsbesparingen enkelblads geveerd is. Voor ons is deze truck nu dé standaard in onze vloot”, legt Frank Simons uit. “Het mag nooit voorkomen dat er tijdens een rit sprake is van ongeplande stilstand. MAN-trucks staan bekend om hun betrouwbaarheid, en na een aantal jaren ervaring met MAN kunnen wij dat zeker beamen. Uiteraard is er nog een criterium dat MAN tot preferred supplier maakt bij Gé Simons: ”Op het gebied van brandstofverbruik heeft MAN een positief verschil bewezen. Als gevolg van door ons gepleegde overnames rijden hier nu meerdere truckmerken in de vloot. We hebben daardoor een scherp en actueel beeld van de stand van trucktechniek.”
MAN TGX 2nd gen
Voorop lopen
Gé Simons heeft voor alle MAN-trucks een reparatie- & onderhoudscontract afgesloten en daardoor krijgen de trucks het best denkbare onderhoud. Voor minder wil Gé Simons niet gaan. ”We hebben een eigen werkplaats voor de kleinere dingen. Ook het groot onderhoud aan onze bulktrailers besteden we uit aan specialisten. De nieuwe MAN’s die nu in de vloot komen, zijn voorzien van de allernieuwste veiligheidstechnologie. Wij kunnen ons niet veroorloven om voor minder te gaan. Het is ons bekend dat MAN een voortrekkersrol speelt bij de Europese veiligheidseisen, en dat we met deze meest recent afgeleverde trucks voor de Europese regels vooroplopen wat veiligheid betreft.”
MAN TGX 2nd gen
Deskundigheid
Gé Simons Internationaal Transport BV is gespecialiseerd in het vervoer van gassen en droge bulk, over de weg alsook intermodaal. Naast transport is Gé Simons ook actief in op- en overslag in silo’s en loodsen ten behoeve van de chemische industrie en beschikt het over een eigen tankcleaning. ”We beheersen diverse disciplines van het tank- en bulkvervoer. Onze klanten kunnen honderd procent op ons rekenen. Niet in de laatste plaats doordat we over geroutineerde en gemotiveerde chauffeurs beschikken die een gedegen opleiding hebben genoten en voortdurend worden bijgeschoold. Zij zijn de deskundige ambassadeurs van dit boeiende en afwisselende vak, dat elke dag opnieuw uitdagingen biedt.”
MAN TGX 2nd gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *