Eerste Mercedes-Benz in wagenpark Freshtrans

Freshtrans uit De Kwakel nam recentelijk twee Mercedes-Benz Actros 1845 LS trucks in gebruik voor het transport van bloemen en planten naar Frankrijk en Spanje. De trucks worden door de Mercedes-Benz truckdealer gemonitord om te toetsen of de belofte voor deze specifieke inzet wordt waargemaakt: een verbruik van minimaal 1 op 4.
Mercedes-Benz Actros MP4
Actros getest op gebied van brandstofverbruik
De twee Actros 1845 LS trucks met GigaSpace-cabine zijn voorzien van PPC en het veiligheidspakket met onder andere Active Brake Assist 3 voor optimale veiligheid van de chauffeur en andere weggebruikers. Freshtrans beschikt over een wagenpark van 38 trekkende eenheden (18 in Nederland, 20 in Frankrijk) en werkt met een vaste groep charters waardoor er in totaal zo’n 75 trucks voor Freshtrans rijden. Tot nu toe maakte Mercedes-Benz nog geen deel uit van de eigen vloot van de transporteur. Jeroen Struiksma van Freshtrans: “Een van onze klanten die actief is in het nationale transport, tipte ons over de Actros omdat deze truck binnen hun inzet een zeer laag brandstofverbruik realiseerde. Ook andere transporteurs spraken lovend over de Actros. Een laag brandstofverbruik is voor ons zeer belangrijk omdat brandstof naast loon de grootste kostenpost vormt. Zo is het balletje gaan rollen en namen we contact op met Mercedes-Benz Dealer Bedrijven. Op hun uitnodiging brachten we een bezoek aan de BedrijfsautoRAI 2015. Daar besloten we over te gaan tot aanschaf van twee Mercedes-Benz Actros trucks om deze uitvoerig te testen. Mercedes-Benz Dealer Bedrijven geeft aan dat de trucks in onze inzet een verbruik van 1 op 4 moeten kunnen realiseren door een combinatie van het lage verbruik van de Actros en coaching van de rijstijl van onze chauffeurs. Na aflevering ontvingen onze chauffeurs een zeer uitgebreide afleverinstructie waarbij ze de hele ochtend uitleg kregen over de Actros en het realiseren van een optimale rijstijl. Middels Daimler telematicasysteem FleetBoard monitort de dealer de trucks en stuurt waar nodig bij. Na een maand, dus met trucks die nog niet volledig zijn ingereden, zit het verbruik al zeer in de buurt van de beloofde 1 op 4, dus de eerste resultaten zijn veelbelovend!”
Mercedes-Benz Actros MP4
Freshtrans
Freshtrans is een familiebedrijf met vestigingen in Nederland en Frankrijk dat zich in de afgelopen vijfentwintig jaar heeft ontwikkeld tot een toonaangevende internationale koelvervoerder van bloemen en planten naar Frankrijk en Spanje. Zo beschikt Freshtrans France over diverse depots verspreidt over Frankrijk van waaruit zij de distributiewerkzaamheden verrichten. Bloemen en planten worden dagelijks ontvangen en gesorteerd op route waarna direct wordt begonnen met uitleveren.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *