Mijlpaal: 1.000’ste contract MAN TeleMatics

MAN heeft al binnen drie jaar in Nederland een belangrijke mijlpaal bereikt door het afsluiten van het duizendste MAN TeleMatics-contract. De mijlpaal symboliseert op mooie wijze het treffen van de techniek van de toekomst met de rijke transportgeschiedenis van Transportbedrijf G. Dekker BV. Het bedrijf startte zijn activiteiten 100 jaar geleden ooit letterlijk met paard en trekschuit, voor het vervoer van kolen en turf.

Met zijn onlangs ingezette MAN TGX 18.440 – die wordt gebruikt als containervoertuig – heeft deze gerenommeerde nationale- en internationale transporteur nu de beschikking over de allernieuwste efficiënte trucktechnologie. Met het geavanceerde managementsysteem MAN TeleMatics kan het brandstofverbruik nog verder worden verlaagd en het onderhoud optimaal worden ingepland en uitgevoerd.
MAN TGX 2nd gen
Coaching
G. Dekker BV koos voor de MAN TGX 18.440 vanwege de belangrijke troefkaarten van de Efficiency Line. De doorslaggevende overwegingen waren de rijkwaliteiten van de truck en de lage TCO – total cost of ownership – ofwel de kilometerkostprijs. Ook de bedrijfsmatig zeer nuttige rapportage van MAN TeleMatics wordt op de thuisbasis in Waddinxveen hoog gewaardeerd. De truck werd geleverd door Van Leeuwen in Waddinxveen, die ook de coaching voor de optimale inzet van de truck en MAN TeleMatics zal verzorgen.

Snelle ontwikkeling
De duizendste gebruiker van MAN TeleMatics is al snel bereikt. In 2013 is MAN Truck & Bus gestart met het leveren van de geavanceerde ondersteunde ‘connected’ technologie. Op dit moment zijn de meeste gebruikers grote fleetsales-klanten, maar ook steeds meer kleinere bedrijven ontdekken de winst die met deze digitale gereedschapskist als ‘tool’ te bereiken is.

MAN TeleMatics maakt in de gecompliceerde transportprocessen direct inzichtelijk waar de efficiëntie kan worden verbeterd, zowel bij een optimaal gebruik van de trucks als het brandstofverbruik dat bij ritten en chauffeurs wordt geregistreerd. In de praktijk blijkt daar al binnen enkele weken de nodige winst te behalen, zoals ook G. Dekker BV tot zijn tevredenheid vaststelde.

MAN TeleMatics als tool
Een ander gebied waarop de efficiency wordt verhoogd is het onderhoud. Met het online onderhoudsportaal wordt het inplannen van onderhoud veel inzichtelijker – en dus doelmatiger – waardoor de beschikbaarheid van de voertuigen is gewaarborgd. Bovendien zorgt het voor een optimaal veiligheidsniveau en de best mogelijke werking van het materieel.

MAN ziet de verdere ontwikkeling van TeleMatics als een strategische pijler richting toekomst. Dat onderstreept de fabriek door de recente oprichting van een nieuwe afdeling ‘Telematics and Digital Solutions’, die wordt geleid door software-, telematica- en cloudtechnologie-expert Markus Lipinsky.

MAN ziet ‘digitalisering’ van de transportwereld als een sleutelontwikkeling binnen de business strategie. Topman Joachim Drees, bij de aanstelling van Lipinsky: “Als we vooruit kijken, is het duidelijk dat het verkopen van topkwaliteit trucks en bussen alleen niet langer genoeg is. Van de klanten zal een toenemende vraag komen naar digitale oplossingen, ergonomische telematica services en voertuigen die verbonden zijn in een draadloos netwerk. We nemen nu stappen om dat steeds geavanceerder en veelzijdiger aan te bieden.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *