Milnes-Daimler dubbeldekker bij Louwman is de oudste nog bestaande bus

Milnes-Daimler dubbeldekker
Volgens het Louwman Museum is hun Milnes-Daimler dubbeldekker uit 1904 de oudste nog bestaande gemotoriseerde bus ter wereld.
Milnes-Daimler dubbeldekker
In 1904 rijden er nog geen twintig dubbeldekkers in Londen. In 1906 is dat wel anders, dan rijden er zo’n 400, waarvan de helft door Milnes-Daimler is gebouwd. Dit bedrijf is in 1902 ontstaan toen het Duitse Daimler het moederbedrijf van Milnes overnam.
Milnes-Daimler dubbeldekker
In 1907 is deze bus van tandwielaandrijving omgebouwd naar kettingaandrijving. Op zich voldeed de tandwielaandrijving prima, maar die was, naar men zegt, behoorlijk luidruchtig. Tegenwoordig kijkt iedereen die in de bus zit voor zich uit naar een schermpje, maar 110 jaar geleden wilde men blijkbaar nog met elkaar praten onderweg.
Milnes-Daimler dubbeldekker

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *