Dakar: Westerborkse buggy op Range Rover basis


Hier te zien, de Dakar Buggy. Het is een Nederlands merk, gebouwd in Westerbork. Hij is gebaseerd op de Britse Dakar en maakt gebruik van de techniek en een verkort chassis van de Range Rover. Door zijn lage gewicht presteert hij zelfs beter dan het origineel. In Australië heeft de Dakar Buggy nog een neefje rondrijden, de Bushranger. In de jaren ’90 heeft de Dakar TV bekendheid bereikt door de Britse TV-serie ‘Challenge Anneka’, waarin een helderblauw en geel beschilderd model de eerder gebruikte strandbuggy op VW-basis verving.

De rode Dakar is gespot op de Dutch Land Rover Sortout in september 2007, het groene model reed in Havelte langs de camera.


Tekst: Hanna Laun

One Response

  1. Jan Clevering 4 mei 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *