Bolk Transport B.V. kiest Arocs 4163 SLT trekkers

Bolk Transport B.V. uit Almelo nam recentelijk twee Mercedes-Benz Arocs SLT trekkers in gebruik, hoofzakelijk voor het internationaal transport van zware windturbinecomponenten. De transporteur kiest voor de Mercedes-Benz Arocs vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Mercedes-Benz Arocs
Twee Arocs SLT trucks voor exeptioneel transport
De twee Mercedes-Benz Arocs 4163 SLT trekkers met Turbo-Retarder-Koppeling (TRK) zijn voorzien van een registerkoppeling aan de voorzijde en een aanhangwagenkoppeling aan de achterzijde, beide voor 250 ton. Ook zijn de trucks voorzien van een koelpakket dat het mogelijk maakt om tot 250 ton te trekken. Verder maken speciale banden en de bladvering het mogelijk om de zware windturbinecomponenten ook bij een hellingsgraad van 14-18%, zoals bij het op- en afrijden van dijken, te kunnen transporteren. Joop Savenije, commercieel en operationeel directeur van Bolk Transport, vertelt: “Een groot voordeel van deze Arocs trekkers is de Turbo-Retarder-Koppeling waardoor we op de centimeter nauwkeurig kunnen manoeuvreren met ladingen van 150 à 200 ton, zonder dat dit voor schadelijke verhitting of slijtage zorgt. Met name op de locaties waar we de windturbinecomponenten afleveren is vaak weinig ruimte waardoor veel kleine manoeuvres gewenst zijn.” De TRK verenigt de voordelen van hydrodynamica met het comfort van een automatische versnellingsbak. De TRK is speciaal geschikt om met zware lasten, fijngevoelig en slijtagevrij weg te kunnen rijden tot een beschikbaar koppel van 3.000 Nm. Dit alles verhoogt niet alleen het rijcomfort, maar gaat gepaard met een lager brandstofverbruik dan een traditionele koppelomvormeroplossing. Verder biedt de TRK een kruipfunctie met geïntegreerde rangeermodus, wat het wegrijden en nauwkeurig rangeren vergemakkelijkt.

Keuze voor Mercedes-Benz Arocs SLT
Bolk Transport B.V. uit Almelo biedt transportoplossingen voor allerhande uitdagingen, van exceptioneel transport en op- en overslag tot huiftransport. Het bedrijf beschikt hiervoor over een wagenpark van zo’n 160 trekkende eenheden. Over de keuze voor Mercedes-Benz vertelt Joop Savenije: “Voor het echt zware werk gebruiken we al sinds jaar en dag trucks van Mercedes-Benz, omdat Mercedes-Benz wat ons betreft de beste combinatie van prijs, kwaliteit en vermogen voor dit soort werkzaamheden biedt. Onze relatie met Mercedes-Benz truckdealer Baan Twente gaat al zo’n dertig jaar terug. Daar spreekt ons vertrouwen in de dealer uit én het is typerend voor Bolk: we mikken altijd op continuïteit, ook wat betreft onze leveranciers.” De Arocs trucks zullen rond de 70.000 kilometer per jaar afleggen door heel Europa.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *