12-tons Volvo FL koelwagen voor Broekhuyzen Horecagroothandel


Volvo FL 3rd gen
Broekhuyzen Horecagroothandel in Noordwijkerhout nam onlangs een nieuwe Volvo FL 12-tons truck in gebruik. De truck heeft een koel- en vriescarrosserie. Broekhuyzen had al vier Volvo FL koelwagens in de bezorgvloot. Ook deze distributietruck werd geleverd door Volvo Group Truck Center Rijnsburg.
Volvo FL 3rd gen
De Volvo FL zal worden ingezet voor stedelijke distributie in het bezorggebied van Broekhuyzen, dat zich uitstrekt van IJmuiden tot Rotterdam. Broekhuyzen biedt een totaalpakket aan food, non-food en dranken aan horeca en andere grootverbruikers. Het familiebedrijf gaat terug tot 1918 en wordt sinds acht jaar geleid door de vierde generatie, Rick de Heij en Joyce de Heij-Broekhuizen. “Door ons wagenpark uit te breiden met nog een Volvo FL bekrachtigen wij de kernwaarden van ons bedrijf: service, kwaliteit, flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid”, meent Rick de Heij. “De Volvo FL heeft zich bij ons bewezen als een zeer uitgebalanceerd voertuig, niet alleen qua prijskwaliteitverhouding maar ook in gebruik. Het compacte 4×2 chassis is bijzonder wendbaar, zodat we bij alle klanten aan de deur kunnen komen. Door het lage eigen gewicht van de 12-tons uitvoering heeft de truck een grote laadcapaciteit, wat een efficiëntere planning mogelijk maakt. De koelvrieswagen is opgedeeld in twee compartimenten van verschillend formaat, die beide zowel als koel- als vriesunit kunnen dienen. Het totale volume kunnen we zo optimaal benutten.” De rentabiliteit wordt nog verder verhoogd door de zuinige Euro 6-motor met een vermogen van 250 pk en een optimaal schakelende I-Sync automaat. De Volvo FL is verder voorzien van een comfortcabine en alle veiligheidsopties waaronder diverse systemen die het risico op frontale aanrijdingen verminderen. Lane Keeping Support waarschuwt de chauffeur als deze onbedoeld de rijstrook verlaat, Forward Collision Warning met noodrem grijpt in door de remmen automatisch te activeren bij een dreigende botsing. Het Electronic Braking System zorgt voor een kortere, stabiele remweg.
Volvo FL 3rd gen
De opbouw van de koel- en vriescarrosserie is uitgevoerd bij Carrosseriefabriek Harderwijk. De gehele configuratie kwam tot stand in nauw overleg met Volvo Group Truck Center Rijnsburg, waar Broekhuyzen al sinds De Heij zich kan herinneren vaste klant is. “Het vertrouwen is groot, zowel in het merk Volvo als in de dealer. Broekhuyzen heeft een sterke positie verworven door te blijven opereren als familiebedrijf, hoe omvangrijk ons bezorggebied inmiddels ook is. We kennen onze klanten en denken proactief mee. Valt het de chauffeur bij het inladen bijvoorbeeld op dat een bestelling mogelijkerwijs niet compleet is, dan nemen we even contact op met de klant om dat te checken. Korte lijnen en een actieve benadering zijn de sleutel van ons succes. Die klantgerichtheid herken ik ook bij Volvo Group Truck Center Rijnsburg.”
Volvo FL 3rd gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *