Astra HD9 86.56 op de Bauma


Volgens mij kunnen we wel stellen dat de ‘hype’ op de Bauma van 2016 de mijnbouwtruck op basis van een uit de kluiten gewassen wegtruck is. Deze waren er te zien van GINAF (alhoewel die er eigenlijk weer net een segment boven zit), Tatra en van Bas zelfs twee verschillende, op basis van de Volvo FH en FMX. Dan hebben we het nog niet eens voor de diverse 6×6 trucks gehad voor in de dagbouwmijnen. Ook bij CNH toonde men een dergelijke truck, van haar dumpermerk Astra.

De Astra HD9 85.56 is op drie van haar vier assen aangedreven en mag een GVW van zo’n 60 ton meetorsen. Om dat allemaal in beweging te zetten is de Astra uitgerust met een 560 pk sterke Iveco Cursor 13 Euro 6 motor, gekoppeld aan een ZF automaat met intarder. Er past 24 kuub materiaal in de achteroverkipper.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *