GAZ Gazelle Next in Duitsland

Als je langs de A81 bij Widdern (D) foto’s maakt komen de gekste dingen voorbij gereden. Maar toen deze GAZ Gazelle Next onder me door schoot moest ik wel even twee keer kijken. Een Gazelle zie je niet vaak in het westen, laat staan in de gesloten uitvoering.Aan de tijdelijke kentekenplaten te zien is hij van een dealer. De Duitse importeur van het merk is IndiMO Autootive GmbH. Naast GAZ importeert dit bedrijf onder andere ook Kamaz, DFSK / DFM Mini Auto, Chery Traktoren en Changhe-Suzuki.En dat terwijl men in 1985 juist ooit is begonnen als importbedrijf voor tweedehands personenwagens uit de USA. Het ziet er weliswaar exotisch uit, onder de huid is het allemaal redelijk bekend. De Gazelle wordt aangedreven door een Cummins motor, de stuurbekrachtiging komt van ZF en grote delen van het remsysteem komen bij Bosch vandaan. Deze gesloten uitvoering is in oktober 2015 geïntroduceerd op ‘Comtrans’, hij is voor de Russen zelf dus ook nog redelijk nieuw. Naast de nieuwe Hyundai is er dus nog een nieuwe kaper op de Europese bestelwagenkust. Het grootste probleem wat GAZ tegen zal komen zal wel haar beperkte dealernetwerk zijn gok ik. Maar wie weet rijden we over 5 jaar allemaal wel in een Gazelle, de toekomst zal het leren.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *