Mag het een asje meer zijn?

Bij het opruimen van de Bauma waren opvallend veel biertrucks aanwezig. Er waren een half miljoen bezoekers, dus waarschijnlijk heeft men een half miljoen keer de gemiddelde bierconsumptie van een Beieraar van een week gedaan, want er was nogal wat over. Goed voor mij, trucks voor dranktransport zijn vaak leuk zat. Maar in München viel me op dat vrijwel alle biertrucks reguliere twaalftonners waren met achteraf een asje bijgeplaatst. Waarom men niet gewoon een drie-asser achttien tonner bestelt? Zal wel met chassishoogte te maken hebben, 100 keer per dag een vat bier een paar centimeter minder hoog hoeven tillen zorgt er voor dat de hernia pas een week later komt, scheelt de baas weer ziektekosten. Er reden vooral veel opgewaardeerde MANs rond, maar ook deze Mercedes-Benz Atego MP1 1523.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *