IVECO Stralis Super-Light voor P. van der Kooij Groep

Recent heeft P. van der Kooij Groep uit Schiedam een IVECO Stralis Super-Light in het wagenpark opgenomen. Deze lichtgewicht IVECO zal door P. van der Kooij Groep worden ingezet bij het transport van o.a. grind, schelpen en diervoeder in tankwagens. De lichte FPT Cursor 9 dieselmotor in de nieuwe IVECO Stralis levert 400pk en 1700Nm koppel.
Iveco Stralis
P. van der Kooij Groep
P. van der Kooij Groep is opgericht in 1970 door Piet van der Kooij. Toen startte het bedrijf met een containerwagen met een tiental containers. Enkele jaren later werd het diervoedertransport van Piet zijn vader overgenomen. In de jaren ’80 is het bedrijf uitgebreid met grindactiviteiten en milieutechniek. Afval en hout worden door P. van der Kooij Groep in eigen beheer gescheiden, verwerkt en hergebruikt. Niet veel later werd de techniek van het blazen en zuigen van dakgrind ontwikkeld en is P. van der Kooij Groep vervuild dakgrind gaan recyclen.
Vandaag de dag is P. van der Kooij Groep gevestigd in Schiedam. Op het ruime bedrijfsterrein beschikt het bedrijf over een ruime op- en overslag, grootschalig tankenpark en een eigen loskade aan de Wilhelminahaven.
Iveco Stralis
IVECO Stralis Super-Light
Bij de keuze voor een nieuwe trekker speelde het eigen gewicht een belangrijke rol voor P. van der Kooij Groep. Uiteindelijk is voor IVECO gekozen vanwege de combinatie van de lichte en krachtige Cursor 9 motor en het totaalgewicht van de trekker in Super-Light uitvoering. Dit is de eerste IVECO in het wagenpark van het transportbedrijf uit Schiedam.
Iveco Stralis
De Super-Light Stralis van P. van der Kooij Groep heeft een wielbasis van 3650 millimeter en is uitgevoerd met aluminium Alcoa velgen, een blower voor het blazen van zand en grind en hydrauliek voor walking-floor trailers. De cabine is uitgevoerd in de Hi-Road variant zonder dakspoiler en zijfenders.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *