Scania pakt uit op de Technische Kontakt Dagen 2016

Scania Nederland toont op de TKD – van 26 tot en met 28 mei – een mooi programma voertuigen voor het constructie- en zwaartransport segment. De derde generatie Scania Euro 6 motoren hebben zich uitstekend bewezen op het gebied van brandstofverbruik en betrouwbaarheid. In combinatie met het bescheiden formaat van de bijbehorende uitlaatdemper en Scania’s unieke modulaire systeem zijn de specificatiemogelijkheden af-fabriek zeer ruim. Bovendien hebben de voertuigen uitstekende terreineigenschappen.
Scania G410
Scania Nederland is van 26 tot en met 28 mei aanwezig op de Technische Kontakt Dagen. Ook dit jaar is Nobelhorst in Almere de locatie voor het grootste grondverzet- en bouwevenement van Nederland. Op het Scania-kavel (nr. 85) staat een selectie voertuigen die allemaal een bijzondere en uiteenlopende configuratie hebben.
Scania G490
Op de Scania stand staan een representatieve selectie voertuigen, variërend van twee-, drie, vier- en vijfassers. Er staat onder meer een 10×4 kipper, een 8×2*6 met een Palfinger kraan, een 8×4 met een Faun kraan, een 4×2 met een portaalarm en een 6×2*4 met een haakarm. Bijzonder is dat veel van deze chassis af-fabriek geleverd kunnen worden. Dit verkort de levertijd van het complete voertuig aanzienlijk en zorgt er daarmee voor dat het voertuig sneller zijn investering kan terugverdienen.
Scania G490
Op kavel 85 sluit ook partner Partsline aan. In een gezamenlijke presentatie worden ondernemers in bouwtransport en grondverzet de voordelen van dit omvangrijke dienstenpakket getoond. Daarnaast zal men ook de voordelen van WABCO OptiTire ® demonstreren. Dit bandenspanningscontrolesysteem kan zowel op trekkend als getrokken materieel gemonteerd worden. Het systeem speelt een belangrijke rol bij het terugdringen van ongeplande stilstand als gevolg van bandenproblemen. Tevens helpt de juiste bandenspanning bij het verlagen van het brandstofverbruik.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *