Silk Way Rally: Moskou – Beijing: 10.000 redenen om blij te van te worden

De organisatie van de Silk Way Rally heeft de route en etappeplaatsen voor de editie 2016 bekend gemaakt. Deelnemers krijgen 10.000 redenen om blij van te worden. Na het ceremoniële vertrek vanaf het Rode Plein in Moskou op 8 juli, staat de deelnemers namelijk meer dan 10.000 kilometer competitie, avontuur en puur plezier te wachten tot aan de finish in de Chinese hoofdstad Beijing.

Na weken van verkennen, met veel oog voor details, is de route klaar. Ongeacht de ambities of mogelijkheden zal iedereen die de uitdaging aangaat de rally van zijn leven ervaren. Dat begint meteen al met de proloog op de route van Moskou naar Kazan, die de startvolgorde voor de eerste echte special (Kazan – Ufa) zal bepalen op 10 juli. Dan zal de rally Rusland verlaten en Kazachstan binnengaan op 11 juli.

In het ‘land van de reizigers’ zullen drie specials plaatsvinden, met een stop in de futuristische metropool en hoofdstad Astana, en een verdiende rustdag in de oude hoofdstad Almaty. Op 16 juli zullen de deelnemers de uitgestrekte plateaus, steile canyons en snelle paden in hun achteruitkijk spiegels zien verdwijnen als ze het land van de ‘Rode Draak’ binnengaan. Bortala zal het eerste bivak zijn in China.

Vervolgens komt de Gobi-woestijn in beeld. Met Mongolië in het noorden en de bergen van het Qilian Shan in het zuiden, gaat de rally een week lang verder oostwaarts naar de hoofdstad van Binnen-Mongolië, Hohhot. Dan volgt de laatste special en de finish in Beijing op 24 juli. Meer details van de route worden bekend gemaakt tijdens een presentatie op 9 juni in Moskou.

Vladimir Chagin, Silk Way Rally Project directeur: “Met de hulp van de lokale autoriteiten is deze route tot stand gekomen. Het zal een intense strijd worden, langs vergeten steden en ongelooflijke landschappen in gebieden die bestaan uit woestijnen, gebergten en immense steppes waar zelden een mens komt. Van de eerste meters in Moskou op 8 juli tot de laatste meters in Beijing zal de Silk Way 2016 een enorme uitdaging vormen.”

Zhan Guojun, President van de Chinese Motorsport Federatie: “De Silk Way Rally is niet alleen een wedstrijd, het is ook een brug van vriendschap tussen de Russische en Chinese motorsportfederaties, die samen er alles aan doen om een succesvol evenement te garanderen deze zomer. Wij zullen alle deelnemers van over de hele wereld een warm welkom heten in Beijing.”

Frederic Lequien, adjunct directeur Silk Way Rally: “We hebben een ongelooflijke hoeveelheid werk verzet en ik denk dat we de best mogelijke route hebben uitgezet. Alles is er aan gedaan om er voor te zorgen dat de deelnemers van iedere special maximaal kunnen genieten. Het eindresultaat heeft onze verwachtingen in alle opzichten overtroffen.”

Luc Alphand, sportief directeur en ambassadeur Silk Way Rally: “Deze route is uitgebalanceerd voor alle categorieën. Tot aan de laatste kilometers is er van alles mogelijk! De navigators zullen een cruciale rol spelen, de piloten zullen hun tempo moeten zien vast te houden. Het belooft een opwindende race te worden.”

De route:
15 stages, 10.780 kilometer

Rusland
07 Juli: Administratieve en technische checks Moskou
08 Juli: Ceremoniële start Rode Plein Moskou
09 Juli: Stage 1 Moskou – Kazan 853.35km
10 Juli: Stage 2 Kazan – Ufa 622.17 km

Kazachstan
11 Juli: Stage 3 Ufa – Kostanay / 812.46 km
12 Juli: Stage 4 Kostanay – Astana / 855.69 km
13 Juli: Stage 5 Astana – Balkhash / 821.10 km
14 Juli: Stage 6 Balkhash – Almaty / 855.88 km
15 Juli: Rustdag Almaty

China
16 Juli: Stage 7 Almaty – Bortala / 610.40 km
17 Juli: Stage 8 Bortala – Urumqi / 829.35 km
18 Juli: Stage 9 Urumqi – Hami / 767.32 km
19 Juli: Stage 10 Hami – Dunhuang / 484.33 km
20 Juli: Stage 11 Dunhuang – Jiayuguan / 589.69 km
21 Juli: Stage 12 Jiayuguan – Alashan / 678.46 km
22 Juli: Stage 13 Alashan-Wuhai / 734.98 km
23 Juli: Stage 14 Wuhai-Hohhot / 774.47 km
24 Juli: Stage 15 Hohhot-Beijing / 490.48 km

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *