Nieuwe Volvo FMX voor J.K. van den Dool


Volvo FMX 2nd gen
Mijn BIGtruck-collega Niels van Duijvenboden is niet alleen fotograaf en schrijver, hij is ook nog eens chauffeur bij J.K. van den Dool uit Wassenaar. Niels krijgt binnenkort een nieuwe truck, een Volvo FMX die nu al op de TKD te bewonderen is.
Volvo FMX 2nd gen
Niels: “De Volvo is ter vervanging van onze Mercedes-Benz Atego (voorloper van Axor), die is van 2003 en heeft zijn knaken opgebracht. Met het oog op alle milieuzones gaat die als euro 3 eruit. Mijn Scania P230 blijft erbij en gaat naar één van m’n collega’s. Dat is een Euro 4 en nog maar 7 jaartjes oud dus die mag nog mee. Ik hoop die nog op de 3 ton te kunnen zetten. Deze nieuwe FMX heeft 330 pk, I shift automaat en een Euro 6 motor. De Hyva installatie is een 15 tons portaal die naar mijn wensen is gebouwd. Een van die wensen was een verlengde laadvloer. Normaal houdt die boven de koker waar de portaalarmen aan vastzitten op. Nu is deze verlengd en dat scheelt een hoop veegwerk vanaf de auto. Verder is er een grote RVS kist en nog een aantal kleine wensen. Bovendien is deze FMX uitgerust met een vangmuil zodat ik ook met een aanhanger kan gaan rijden en nog functioneler ben straks, want onze werkzaamheden zijn steeds verder buiten Wassenaar.”
Volvo FMX 2nd gen
Wanneer de truck in het wild te zien is, is nog niet bekend. Niels: “Na de TKD gaat hij terug naar Volvo Truckcenter in Rijnsburg om nog het een en ander te laten aansluiten en in te bouwen. Bovendien wordt het interieur ook nog aangepakt naar mijn eigen smaak.”
Volvo FMX 2nd gen
Alvast veel veilige en winstgevende kilometers toegewenst!
Volvo FMX 2nd gen

Volvo FMX 2nd gen

Volvo FMX 2nd gen

Volvo FMX 2nd gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *