De levens van de VV-52-BD

Vandaag komt het lange en diverse leven van de Scania 143 met kenteken VV-52-BD aan bod. Deze begon zijn leven bij een Duits bedrijf die er frisdrank mee vervoerde. Een paar maanden oud kwam hij naar Nederland, bij Fonteijn in Weert. In deze uitvoering heb ik er helaas geen foto van, maar…

…bij de tweede eigenaar, HTH uit Ermelo, bleef hij in dezelfde kleuren staan (foto Gerrit620).Eigenaar nummmer drie was Anton Timmerman (foto Jeffrey Breijer). Daar werd hij opgebouwd voor……Geurtsen uit Ederveen (foto Erwin Visser).Een paar jaar geleden kwam hij naar het noorden, waar hij bij Funderingstechniek Heeg BV aan de bak kon.

Sinds maart 2016 is hij van Scania 143-enthousiast Hendrik Sijtsma. Veel dank aan Erwin Visser en Jeffrey Breijer voor de hulp bij het uitpluizen van de geschiedenis van deze truck!

Update 27-11-2016: Marcel Bouwels stuurde enkele foto’s uit de Fonteijn-tijd: “Ik ben al jarenlang liefhebber van Fonteijn Transport in Weert, als kleine jongen ben ik jaren lang met verschillende chauffeurs mee gereden. Ik kwam bij toeval op jouw website de geschiedenis van de VV-52-BD tegen. Dit is jarenlang de wagen van Leo Fonteyn geweest en later heeft Ruud Westerveen nog met deze wagen gereden.Scania 143Scania 143

Update 15-8-2017: Hij is inmiddels al weer een tijdje van De Keijzer, zo heeft Pier van Solkema hem gespot:Scania 143

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

One Response

  1. William Hamstra 11 februari 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *