Een Foton Auman in Duitsland

Foton Auman
Toen de Chinese vice-president Jingguang Zhao in september 2006 het Technik Museum Speyer bezocht, kwam hij niet met lege handen. In plaats van een koelkastmagneet, broodje aap of namaak-iPhone had hij iets ECHT leuks meegenomen, een spiksplinternieuwe Foton Auman 2490 ETX. Sinds die dag staat de truck trots tussen de racetrucks in de ruimtevaarthal van het museum.
Foton Auman
De truck is uitgerust met een Weichai WD 615.46 dieselmotor, met een inhoud van 9,7 liter, verdeeld over zes in een rij geplaatste cilinders. Deze levert 340 pk, wat ook voor de begrippen van 2006 vrij weinig is.
Foton AumanFoton AumanFoton AumanFoton AumanFoton AumanFoton AumanFoton Auman

Anno 2021 staat er een Colani op de plek waar eerst de Foton stond. Waar onze Chinese vriend nu is?

One Response

  1. Jan Clevering 9 juli 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *