Martin van den Brink koploper in Silk Way Rally; Pascal de Baar derde

Het team van Mammoet Rallysport heeft in de Silk Way een eerste tik uitgedeeld. Martin van den Brink won zaterdag de proloog. Pascal de Baar bracht de tweede Renault-truck op een gedeelde tweede plaats over de streep. Vandaag kwam er geen verandering in het klassement. De tweede etappe werd afgelast wegens de slechte weersomstandigheden in Rusland.

De deelnemers zijn in konvooi richting het bivak in Ufa gereisd. De overvloedige regenval en het voorspelde onweer maakte het onmogelijk voor de helikopters om de lucht in te gaan. Daarmee kon de organisatie de veiligheid niet garanderen waarna besloten werd de etappe te annuleren. De teams konden vervolgens aan de rit over 560 kilometer naar het bivak beginnen.

Martin van den Brink, Peter Willemsen en de Tsjech Daniel Kozlovsky beginnen zodoende als koploper aan de derde etappe. De rit gaat over 815 kilometer van Ufa naar Kostanay. In het tweede deel van de verbindingsroute passeert de karavaan de grens met Kazachstan. De special telt maandag 200 kilometer. De proef is technisch en kent veel verschillende ondergronden.

In de proloog toonde Martin dat het met de snelheid van de Renault Sherpa wel goed zit. De 1,5 kilometer op de off-road piste werd binnen de 2 minuten (1.51) afgewerkt. Siarhei Viazovich (MAZ) en Pascal de Baar reden 1.54 en deelden de tweede plaats. De Bulgaar was in tienden van seconden net iets sneller dan De Baar in de fronttruck van Renault.
De eerste Kamaz eindigde als vierde en was in handen van de Chinees Hou Hongning. Eduard Nikolaev werd vijfde. Artur Ardavichus in de Tatra bleef de Kamazzen van Airat Mardeev en Anton Shibalov ook nog voor.

,,Het is lekker om zo te beginnen. We hebben geen gekke dingen gedaan en dat was toch ruim voldoende voor de ritzege. Voor ons is het geen probleem om als eerste truck aan de etappe van maandag te beginnen. We kijken er naar uit.’’
Renault Sherpa

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *