3x Volvo FH16 750 8×4 trekkers voor Ter Linden

Ter Linden Transport uit Doetinchem neemt drie Volvo FH16 750 8×4 tridem trekkers in gebruik voor het exceptioneel transport van windturbineonderdelen door heel Europa. Importeur Volvo Trucks en Volvo Trucks-dealer Paashuis Bedrijfswagens uit Doetinchem leverden de trekkers af fabriek met aangepaste wielbasis en een I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak die is geoptimaliseerd voor hoge combinatiegewichten.
Volvo FH16 4th gen
Ter Linden is gespecialiseerd in het transport van windmolens. Deze worden in onderdelen vanuit havens en fabrieken naar windmolenparken en bouwlocaties in heel Europa gereden. Transport dat exceptioneel lang en zwaar is: torensecties van 30 meter lang zijn geen uitzondering en het treingewicht van trekker, trailer en lading kan oplopen tot 150 ton. Reden voor Ter Linden om te kiezen voor de trekkracht van de Volvo FH16 met 750 pk Euro 6-motor en een koppel van 3550 Nm. Nico Koster, commercieel directeur: “Voor dit superzware werk biedt Volvo Trucks de ultieme truck. Wij hebben goede ervaringen opgedaan met de vorige serie FH16 trekkers. Deze nieuwe trucks zijn zelfs nog krachtiger.”

Het motorvermogen wordt op de twee aangedreven assen overgebracht door Volvo I-Shift. Deze automatisch schakelende versnellingsbak wordt aangestuurd met Heavy Duty schakelsoftware, dat zorgt voor de beste schakelmomenten en een hoog koppel voor zwaar transport. De Volvo compact retarder biedt extra remvermogen. Volvo Dynamic Steering corrigeert onbedoelde stuurbewegingen en vergemakkelijkt het manoeuvreren bij lage snelheid.

Grenzeloos inzetbaar
De wielbasis van de trekkers is door Volvo Trucks en Paashuis Bedrijfswagens zorgvuldig berekend. Door de afstand tussen de tweede en derde as met vijf centimeter te vergroten naar 1370 mm, kunnen de trekkers in alle relevante landen worden ingezet. Tevens zijn de trekkers voorzien van een schuifframe, waardoor de positie van de koppelschotel variabel is en er nog beter ingespeeld kan worden op de wettelijke normen voor aslastverdeling.
Volvo FH16 4th gen
Ter Linden moet bij in het internationaal exceptioneel transport rekening houden met een complexe planning. De regels, omstandigheden en benodigde vergunningen variëren per land en soms zelfs per regio. Het transport moet bovendien worden begeleid door externe partijen die onder meer het verkeer stilleggen, obstakels zoals vangrails of bomen verwijderen en stroom van bovenleidingen halen. “Onze chauffeurs rijden op een zeer strak tijdschema en betrouwbaarheid van het wagenpark is daarom een main topic”, aldus Koster. Ook dit speelde mee in de keuze voor Volvo Trucks.

Partnership
Paashuis Bedrijfswagens monteerde onder meer zonnepanelen zodat de accu’s tijdens rustpauzes bijgeladen worden. Ook verzorgt de Volvo Trucks-dealer een training op locatie om de chauffeurs wegwijs te maken met de nieuwe technieken van de truck. “We hebben een goede partner gevonden in Paashuis”, vertelt Koster. “Ze zien onze speciale wensen als uitdaging en hebben dit goed opgepakt. Als Achterhoeks bedrijf kunnen we ons vinden in hun mentaliteit: no-nonsense, snel schakelen en afspraken nakomen. Ter Linden is een internationaal opererend bedrijf, maar onze mensen en ons materieel halen we toch graag uit de regio.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *